Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
22. septembra 2023, 8:01
Čas čítania 0:45

USA pomôžu Ukrajine zásadným spôsobom. Už o týždeň im pošlú úplne novú posilu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

O rozhodnutí informoval americký prezident Joe Biden.

Prvé americké tanky typu M1 Abrams dorazia na Ukrajinu v priebehu budúceho týždňa, oznámil vo štvrtok americký prezident Joe Biden, informuje agentúra AFP. Tanky posilnia ukrajinské jednotky v ich boji proti ruským silám v pomaly postupujúcej protiofenzíve Kyjeva.

„Na budúci týždeň budú prvé americké tanky Abrams dodané Ukrajine,“ vyhlásil Biden v Bielom dome po boku s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. 

Zelenskyj je na svojej druhej návšteve Washingtonu od začiatku ruskej vojenskej ofenzívy na Ukrajine vo februári 2022.

Zelenskyj, ktorý už vo Washingtone navštívil Kongres i Pentagón, predtým v Bidenovej Oválnej pracovni vyhlásil, že ukrajinský ľud „veľmi oceňuje pomoc Spojených štátov v boji proti ruskému teroru“.

Biden chce zabezpečiť, aby svet stál na strane Ukrajiny

Biden Zelenského uistil, že „zabezpečí, aby svet stál pri Ukrajine“ v boji proti ruskej invázii.

Ukrajinský prezident navštívil Washington v záujme získať viac vojenskej pomoci pre svoju krajinu, predovšetkým posilniť jej protivzdušnú obranu, píše AFP. Do USA pricestoval v čase rastúcej opozície v americkom Kongrese voči pokračovaniu rozsiahlej americkej pomoci Ukrajine vo vojne proti Rusku.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Do Bieleho domu, kde ho privítal Biden, prišiel Zelenskyj oblečený v charakteristickej olivovozelenej vojenskej košeli. Svoju návštevu Washingtonu označil za „veľmi dôležitú“.

Prvé tanky typu M1 Abrams by mali na Ukrajinu doraziť už ďalší týždeň. Ukrajincom môžu zásadne pomôcť v pomaly postupujúcej protiofenzíve.
Prvé tanky typu M1 Abrams by mali na Ukrajinu doraziť už ďalší týždeň. Ukrajincom môžu zásadne pomôcť v pomaly postupujúcej protiofenzíve. Zdroj: Wiki Commons/Joseph A. Lambach, U.S. Marine Corps
Domov
Zdieľať
Diskusia