Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
7. októbra 2023 o 19:30
Čas čítania 0:47

V nedeľu príde na Slovensko extrémne ochladenie. Po víkende bude počasie chaotické

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rozdiely v počasí sa po víkende na Slovensku medzi západom a východom prehĺbia.

Slovensko od nedeľa čaká prudké ochladenie, a to až o 10 °C. Na území našej krajiny sa budú teploty pohybovať od 11 do 17  °C, uvádza portál iMeteo.sk.

Pondelkové počasie bude na Slovensku veľmi odlišné. V krajine bude prevládať teplý aj chladný vzduch. V Bratislave môžu teploty dosahovať 20 °C, no vo východnejších častiach krajiny bude oveľa chladnejšie. V Košiciach by sa mali pondelkové teploty pohybovať len okolo 9 °C.

Čo sa týka nedele, na západnom i východnom Slovensku bude veterno. Silný vietor možno očakávať aj na horách severného a stredného Slovenska, upozorňuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý v oboch prípadoch vydal výstrahy.


Od nedeľňajšieho rána platí výstraha 1. stupňa pred silným vetrom pre celé územia západného a väčšinu územia východného Slovenska. Na západnom do popoludnia a na východnom do podvečera očakáva SHMÚ výskyt vetra, ktorý môže dosiahnuť v nárazoch rýchlosť 65 – 85 km/h.


Prudký nárazový vietor na horách sa v regiónoch severného a stredného Slovenska môže objaviť už od sobotňajšieho podvečera, dosiahnuť môže rýchlosť 30 – 37 m/s. V nedeľu bude v oblasti Vysokých a Nízkych Tatier platiť zvýšená výstraha 2. stupňa, vo vyšších polohách môže mať vietor parametre silnej víchrice s priemernou rýchlosťou 90 až 100 km/h.

Vietor
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Domov
Zdieľať
Diskusia