Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
24. októbra 2023, 19:18
Čas čítania 0:29

Známa slovenská mäsová pochúťka v rebríčku najhorších jedál strednej Európy. Jej unikátna receptúra ľuďom nevonia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Gastronomický portál Taste Atlas zostavil rebríček toho najhoršieho, čo gastronómia nášho regiónu ponúka.

Populárny internetový gastronomický portál Taste Atlas najnovšie zostavil rebríček desiatich najhorších jedál strednej Európy. Práve záverečné desiate miesto Slovákov veľmi nepoteší. 

Portál zbieral hodnotenia a názory používateľov od 16. októbra, aby následne mohol zostaviť rebríček, v ktorom sa na 10. mieste umiestnila populárna saláma z Liptova.

„Liptovská saláma sa vyrába v mäsokombináte na Liptove a jej unikátna receptúra pochádza zo 70. rokov minulého storočia,“ uvádza Taste Atlas. Saláma z hovädzieho a bravčového mäsa si svojou korenistou chuťou získala tisíce fanúšikov, ale aj hlasných odporcov, ktorí ju zaradili na zoznam toho najhoršieho, čo gastronómia nášho regiónu ponúka. 

Do nepopulárneho zoznamu sa dostala napríklad aj poľská polievka z jahôd. Na prvom mieste najhorších jedál strednej Európy sa umiestnil nemecký regionálny syr z kyslého mlieka Hessen Handkäse.

Anketa:
Obľubuješ chuť liptovskej salámy?
Áno.
Nie.
Neviem.
Áno.
59 %
1858 Hlasov
Nie.
25 %
789 Hlasov
Neviem.
15 %
484 Hlasov
ilustračný záber
ilustračný záber Zdroj: Slovenská Mäsiareň (Facebook)
Domov
Zdieľať
Diskusia