Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
30. októbra 2023 o 17:30
Čas čítania 0:27

V Európe sa predáva kurací kebab infikovaný salmonelou. Poľským mäsom sa nakazilo minimálne 350 ľudí

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Predajcovia nakazeného mäsa sú z Poľska a Rakúska.

Hygienici z Európskeho strediska pre kontrolu a prevenciu ochorení odhalili až u siedmich predajcov z Poľska a jedného z Rakúska kuracie mäso nakazené salmonelou. Tá sa už stihla rozšíriť do 15 krajín Európskej únie, upozornili tvnoviny.sk

​Kuracie mäso a z neho vyrobený kurací kebab má za následok už minimálne 335 ochorení salmonely. Ochorenie z tohto mäsa zaznamenali v Rakúsku, Nemecku, Dánsku, Belgicku, vo Francúzsku, Fínsku, v Holandsku, Írsku, ale aj v Taliansku, Luxembursku, Nórsku, Poľsku, vo Švédsku, v Slovinsku, vo Veľkej Británii a v USA.

„Vedci očakávajú, že sa v tejto epidémii v mnohých krajinách pravdepodobne vyskytnú nové prípady, pretože zdroj zatiaľ nebol identifikovaný,“ píšu na oficiálnom webe Európskeho strediska pre kontrolu a prevenciu ochorení.

kebab
Zdroj: TASR/Štefan Puškáš



Domov
Zdieľať
Diskusia