Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Barbora Fábryová
9. novembra 2023 o 20:42
Čas čítania 1:03

Tajná fabrika na východe Slovenska pripravila štát o 3 milióny eur. Neuveríš, čo všetko v nej našli policajti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V nelegálnej výrobni cigariet zasahovali príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy.

Únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov v sume približne troch miliónov eur je škoda, ktorú spôsobili prevádzkovatelia nelegálnej výrobne cigariet v obci Petrovany v okrese Prešov. O prípade informovala Drahomíra Adamčíková z komunikačného oddelenia riaditeľstva Finančnej správy SR.

Výsledkom akcie pod názvom Lampa príslušníkov Kriminálneho úradu finančnej správy začiatkom tohto mesiaca bolo zadržanie 29 osôb, 20 ton tabaku a miliónov kusov cigariet rôznych značiek.

„Príslušníci KÚFS začiatkom novembra vykonali prehliadku priestorov a pozemkov v špeciálne upravenom hangári priemyselného parku v katastri obce Petrovany. Akciu realizovali v súvislosti s trestným činom porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru spáchaného v súbehu s prečinom nepovolenej výroby liehu, tabaku a tabakových výrobkov v zmysle Trestného zákona formou spolupáchateľstva,“ uviedla Adamčíková.

Zo zadržaných osôb bolo 28 občanov Ukrajiny a jeden Bielorus. Pristihnutí boli pri nelegálnej výrobe cigariet.

Zaistili skoro 8 miliónov cigariet

Adamčíková konkretizovala, že kriminalisti zaistili takmer osem miliónov kusov nezákonne vyrobených a prechovávaných cigariet značky Marlboro Red (7 742 380), 37 280 kusov značky L&B Original Silver a 34 980 kusov Richmond King Size, informujú na webe finančnej správy. 

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

Zaistili aj viac ako 19 ton tabaku rôzneho druhu spracovania spolu s dvomi kompletnými sústavami zariadení na výrobu cigariet. Vyšetrovateľ KÚFS zaistil aj veci súvisiace s predmetným trestným činom, ako napríklad osobné auto, ťahač a náves, ktoré boli využívané na dodávku komponentov.

Voči zadržaným osobám vyšetrovateľ KÚFS vzniesol obvinenie. „Sudca Okresného súdu v Prešove ich vzal do útekovej a kolúznej väzby. Medzi zadržanými osobami sa nachádzala aj minimálne jedna, na ktorú je v Poľskej republike vydaný príkaz na dodanie do výkonu väzby za obdobný skutok,“ uzavrela Adamčíková.

finančná správa
Zdroj: Finančná správa
Domov
Zdieľať
Diskusia