Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
12. novembra 2023 o 18:02
Čas čítania 0:41

Kolóna na východnom Slovensku už meria 20 kilometrov. Situácia sa môže ešte viac skomplikovať, upozorňuje polícia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Kolóna vznikla včera poobede, kamióny stále čakajú, kým dostanú povolenie na prechod na Ukrajinu.

Od križovatky na Fekišovce až po priechod Vyšné Nemecké sa aktuálne tiahne približne 20 kilometrov dlhá kolóna nákladných vozidiel. TASR o tom informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová s tým, že situácia na východnej hranici sa večer môže komplikovať.

„Všetky prichádzajúce kamióny mimo kamiónov prepravujúcich tovar podliehajúci skaze a zvieratá sú odkláňané na záchytné parkovisko pri firme Yazaki v Michalovciach,“ uviedla.

Môže sa ešte predĺžiť

Doprava na hraničnom priechode Vyšné Nemecké je podľa jej slov vybavovaná priebežne, naďalej však treba rátať so zdržaním. „Situácia sa môže skomplikovať dnes po 22.00 h, keď sa po slovenských cestách môžu začať presúvať nákladné vozidlá a kolóna nákladných vozidiel smerujúcich na Ukrajinu sa tak môže ešte predĺžiť,“ doplnila Ivanová s tým, že príslušníci polície sú naďalej v teréne.


Polícia vyzýva občanov na zvýšenú ohľaduplnosť a dbanie na bezpečnosť, keďže kamióny stoja v smere na hraničný priechod v jazdnom pruhu. Zároveň žiada vodičov o rešpektovanie pokynov jej príslušníkov.


Kolóna súvisí s presunom kamiónovej dopravy cez územie Slovenska v dôsledku obmedzení jej prístupu na Ukrajinu z Poľskej republiky.

Domov
Zdieľať
Diskusia