Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
23. novembra 2023, 10:33
Čas čítania 0:50

Zverejnili platy Čaputovej aj Hegera za rok 2022. Hlava štátu zarobila až 160-tisíc eur, Kollár priznal byty v zahraničí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Najmenšie príjmy mal vtedajší predseda Národnej rady SR Boris Kollár.

Najviac z troch najvyšších ústavných činiteľov zarobila v roku 2022 prezidentka SR Zuzana Čaputová. Nasleduje Eduard Heger, ktorý minulý rok zastával funkciu predsedu vlády. Najmenšie príjmy mal vtedajší predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina). Vyplýva to z oznámení funkcií, zamestnaní, činností a majetkových pomerov verejných funkcionárov za rok 2022, ktoré sú zverejnené na webe parlamentu.


Prezidentka za výkon verejnej funkcie v kalendárnom roku 2022 uviedla v oznámení príjem vo výške 159 313 eur. Iný príjem neuviedla. Hlava štátu zároveň priznala nehnuteľný majetok ako rodinný dom, chatu a ornú pôdu v Pezinku. Priznala i vlastníctvo auta, úspory aj hypotekárny úver.


Expremiér Heger podľa zverejneného priznania zarobil v minulom roku 68 541 eur z výkonu verejnej funkcie. Ani on neuviedol iný príjem. Vlastní byt v bratislavskej Dúbravke či ornú pôdu v Jablonci. Priznal tiež podiel v s. r. o., ale aj hypotekárny úver.


Kollár minulý rok zarobil 45 885 eur za výkon verejnej funkcie. Priznal viacero nehnuteľností, napríklad dom v bratislavskom Starom Meste, na thajskom Koh Samui či v Dubaji, chatu v rakúskom Bergu i byt v Španielsku. Medzi hnuteľným majetkom uviedol zariadenie nehnuteľností, umelecké diela zberateľskej hodnoty či zbierku hodiniek a šperkov. Priznal i vklady v bankách, ochranné známky, cenné papiere, akcie v akciových spoločnostiach i obchodné podiely v s. r. o.

Domov
Zdieľať
Diskusia