Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
23. novembra 2023 o 16:23
Čas čítania 0:31

70-ročný pán prežil vďaka bleskovej reakcii policajta. V bratislavskej električke zakročil na poslednú chvíľu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Lekár skonštatoval, že staršieho pána zachránila blesková reakcia policajta.

Polícia na facebookovom profile poukázala na hrdinský čin jedného z policajtov. Ten resuscitáciou zachránil život staršieho muža v električke. Minulý víkend cestoval mladý policajt v bratislavskej MHD a v strednej časti električky spozoroval 70-ročného pána ako kľačí, opiera sa o dvere a rukou sa drží za hrudník.

Policajt sa k pánovi priblížil, snažil sa nadviazať konverzáciu, no muž na komunikačné podnety policajta nereagoval. Mladý policajt z oddelenia železničnej polície v Bratislave tak položil staršieho pána na zem a skontroloval stav jeho dýchania. Keď zistil, že nedýcha, hneď začal s poskytovaním prvej pomoci. 

K mužovi sa napokon dostali aj príslušníci dobrovoľného hasičského zboru, ktorí použili defibrilátor. O niekoľko minút sa starší pán dostal do rúk privolanej zdravotníckej pomoci, ktorá ho previezla do nemocnice. 

Polícia na svojom facebookovom profile zverejnila aj zábery priamo z električky. 

Domov
Zdieľať
Diskusia