Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
28. novembra 2023, 8:56
Čas čítania 0:40

Český moderátor vyškolil Erika Kaliňáka, ktorý urážal slovenské médiá. Nachytal ho na niekoľkých dôležitých otázkach

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Erik Kaliňák v rozhovore tvrdil, že mnohé slovenské médiá sú manipulatívne a zradikalizovali sa. Dezinformačné weby však označil za občianske médiá.

Šéf poradcov premiéra za stranu Smer-SD Erik Kaliňák v rozhovore pre českú reláciu Newsroom ČT24 slovne napadol 4 médiá, s ktorými Úrad vlády SR odmieta komunikovať. Konkrétne ide o TV Markíza, Denník N, SME a Aktuality.sk. Moderátor však Kaliňáka v rozhovore niekoľkokrát nachytal. 

Kaliňák v rozhovore tvrdil, že reportáže z týchto médií sú tendenčné a manipulatívne.  Moderátor sa voči tvrdeniu ohradil a Kaliňáka sa opýtal, či je mediálny analytik, keď o tomto spolu s Ficom rozhoduje. 

„V demokratickej spoločnosti sú to nejaké nezávislé orgány. My tu máme napríklad súdy alebo mediálne rady. U vás je tým rozhodcom kto? Vy alebo pán Fico?“ opýtal sa moderátor.

Anketa:
Kto bol podľa teba „víťazom“ debaty na ČT?
Moderátor.
Erik Kaliňák.
Moderátor.
82 %
1278 Hlasov
Erik Kaliňák.
18 %
290 Hlasov

Podľa Kaliňáka sa médiá na Slovensku zradikalizovali a samoregulácia médií zlyhala a myslia si to vraj všetci. To je však podľa moderátora neprijateľné. „Počkajte, všetci, my v ČT nemôžeme takto zovšeobecňovať, že všetci si myslia. Sú nejaké sociologické prieskumy, tvrdé dáta. Ako vy môžete tvrdiť, že je to zovšeobecnené tvrdenie?“ odpovedal mu moderátor.

Z Kaliňáka si po relácii vystrelila aj satirická stránka Zomri

Domov
Zdieľať
Diskusia