Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
29. novembra 2023, 8:07
Čas čítania 0:25

SHMÚ upozorňuje: Na väčšine Slovenska sa môžu tvoriť snehové jazyky. Vodičov potrápi aj poľadovica (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

SHMÚ vydáva výstrahy prvého stupňa pred závejmi a snehovými jazykmi.

Na väčšine Slovenska sa môžu tvoriť snehové jazyky a záveje, upozorňuje Slovenský hydrometeorologický ústav, ktorý vydal výstrahy prvého stupňa. Informuje o tom na svojom webe. „Tvorba snehových jazykov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity,“ pripomínajú meteorológovia.

Výstrahy pred snehovými jazykmi a závejmi platia pre väčšinu Košického kraja a okres Vranov nad Topľou v Prešovskom kraji. Výstrahy platia aj pre Žilinský, Banskobystrický a Prešovský kraj a niektoré okresy Trenčianskeho kraja.

Silnejší vietor na horách môže prevládať naďalej v okresoch Liptovský Mikuláš, Poprad, Banská Bystrica a Brezno. Vietor môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu, v priemere 70 až 85 kilometrov za hodinu, čo je víchrica.

mapa, počasie
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia