Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová
30. decembra 2023, 11:18
Čas čítania 0:43

Populárne čerpacie stanice rozširujú sieť samoobslužných staníc po celom Slovensku. Vodičom ponúkajú lacnejší benzín

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na Slovensku je aktuálne 31 samoobslužných čerpacích staníc spoločnosti Orlen.

Poľská sieť čerpacích staníc Orlen buduje po celom Slovensku samoobslužné stanice. Vodiči tak môžu natankovať lacnejší benzín na frekventovanejších miestach, informujú o tom Hospodárske noviny

Na území Slovenska sa nachádza 90 staníc spoločnosti Orlen. „Z toho sú dve tretiny klasické stanice s obsluhou a 31 staníc Orlen Express je samoobslužných, ktorými konkurujeme nízkonákladovým konkurentom,“ informuje hovorkyňa Orlenu Lenka Terpáková.

Ceny na staniciach Orlen sú v porovnaní so Slovnaftom niekedy aj o 7 centov nižšie. Vodiči tak môžu pri tankovaní plnej nádrže ušetriť skoro 4 eurá. Nevýhodou je nedostupnosť občerstvenia a nápojov, na ktoré Slovnaft nedá dopustiť a gastroponuku stále rozvíja. 

„Do predaja preinvestujeme desiatky miliónov eur a cieľom je predávať viac nepalivových výrobkov,“ uviedol CEO Slovnaftu Marek Senkovič. Minulý rok predali viac ako deväť miliónov káv a päť miliónov hotdogov.

Samoobslužné pumpy majú podľa Slovenskej asociácie palivového priemyslu výhodu najmä na frekventovaných miestach. „V prípade diaľničných čerpacích staníc aj napriek frekventovanosti je potrebné brať do úvahy, že diaľničná čerpacia stanica spĺňa viacero funkcií a typ samoobslužnej prevádzky by nezodpovedal potrebným štandardom a komplexným požiadavkám zákazníka,“ povedala Barbora Blažeková zo Slovenskej asociácie palivového priemyslu.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa, Orlen
Domov
Zdieľať
Diskusia