Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Samuel Valent
22. januára 2024 o 15:01
Čas čítania 0:42

Šimkovičovej ministerstvo podalo trestné oznámenie, petícia za odvolanie je vraj sfalšovaná. Podpísalo ju už 150-tisíc Slovákov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dôvodom trestného oznámenia je podozrenie z manipulácie, falšovania identity i počtu signatárov elektronickej petície.

Ministerstvo kultúry SR podalo na Generálnu prokuratúru SR trestné oznámenie v súvislosti s petíciou za odstúpenie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej. Dôvodom je podozrenie z manipulácie, falšovania identity i počtu signatárov elektronickej petície. Petíciu podpísalo už 150 000 ľudí.

Ministerstvo, zastúpené generálnym tajomníkom služobného úradu MK Lukášom Machalom, má podozrenie na podvodné konanie rôznymi spôsobmi.

„Čísla a podpisy v petícii nereprezentujú vo všetkých prípadoch skutočne overené fyzické osoby. Čísla hlasujúcich kontinuálne narastajú lineárnym spôsobom, aj počas nočných hodín. Počet neidentifikovaných hlasujúcich a duplicitných adries hlasujúcich je rádovo v tisícoch,“ uviedol rezort ako argument na podanie trestného oznámenia pre podozrenie z „poškodzovania cudzích práv, neoprávneného nakladania s osobnými údajmi, neoprávneného prístupu do počítačového systému, manipulácie s hlasovaním, marenia alebo sťažovania plnenia dôležitej úlohy štátneho orgánu“.

Otvorená výzva na odstúpenie ministerky kultúry má do pondelkového popoludnia vyše 150 000 podpisov. Iniciátori výzvy vyčítajú ministerke autokratický spôsob vedenia rezortu, nezáujem o odbornú diskusiu a kroky, ktoré sú v rozpore s prijatou stratégiou kultúry a kreatívneho priemyslu. Rovnako poukazujú i na diskriminačné a zavádzajúce vyhlásenia, prednesené prostredníctvom oficiálnych komunikačných kanálov ministerstva.

Domov
Zdieľať
Diskusia