Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
24. januára 2024 o 11:34
Čas čítania 0:47

V nemeckom meste si zaobstarali radar za astronomickú sumu. Peniaze sa im na pokutách vrátili do pár dní

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zaplatili zaň až 100-tisíc eur.

V Nemecku si zaobstarali radar na meranie rýchlosti za astronomickú sumu, ktorý je schopný zaznamenať obrovské množstvo priestupkov. Zaplatili zaň až 100-tisíc eur. Vynaložené prostriedky sa však vrátili už za jedenásť dní, informoval denník Bild.de. Upozornili na to novinky.cz.

Radar si zaobstarali v nemeckej obci Kirchseeon. Umiestnili ho na výjazd z obce, aby tam dokumentoval dopravné priestupky. Nahradili ním mobilné radary, ktoré nestíhali dokumentovať veľké množstvo priestupkov, ku ktorým v tomto úseku dochádza. Od jeho umiestnenia 20. decembra 2023 do 31. decembra 2023 zaznamenal až 3 112 dopravných priestupkov, čo stačilo na pokrytie nákladov, za ktoré ho kúpili.

„Počet priestupkov je extrémny. Čakal som, že bude vysoký, ale nie až tak,“ potvrdil pre Bild starosta obce Jan Paeplow. Prezradil, že peniaze sa obci hodia napríklad na opravu kúpaliska. „V prvom rade však ide o dopravnú bezpečnosť,“ dodal.

Starosta ešte v rozhovore povedal, že radar tam umiestnili preto, lebo sa tam nachádza škola a škôlka. Nový radar by tam podľa jeho slov mal ostať ešte veľmi dlho, pretože počet vodičov, ktorí v tom úseku prekračujú povolenú rýchlosť, je obrovský.

Domov
Zdieľať
Diskusia