Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová
24. januára 2024, 15:00
Čas čítania 0:47

Americká ambasáda na Slovensku reaguje na Fica. Posielajú mu tvrdý odkaz

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ambasáda Spojených štátov amerických sa vyjadrila k tvrdeniam premiéra Roberta Fica.

Americká ambasáda sa na sociálnej sieti vyjadrila k tvrdeniam premiéra Roberta Fica. V príspevku píše, že Spojené štáty odmietajú, že Ukrajina je štátom pod vplyvom USA. Podľa nich sú Ficove slová nevhodné vzhľadom na to, že Slovensko aj Spojené štáty sú súčasťou NATO.

„Aby bolo jasné. Naša podpora ukrajinského boja proti tyranii prináša väčšiu bezpečnosť pre všetky naše krajiny. Ak stratíme nervy, ak cúvneme, ak sa nám nepodarí odradiť ďalších potenciálnych agresorov, privoláme len ešte viac krviprelievania a väčší chaos. Pri našej podpore Ukrajine nesmieme zaváhať,“ uviedol minister obrany Spojených štátov Lloyd Austin na rokovaní Kontaktnej skupiny pre podporu Ukrajiny.

Ambasáda tvrdí, že ak by Putin zaútočil na Slovensko, tak by Spojené štáty a ďalší spojenci NATO stáli po našom boku krajiny a bránili ju tak ako Ukrajinu.

V prípade, že by sa podobný incident stal, Spojené štáty dúfajú, že by nikto nepovedal, že Slovensko je štát pod vplyvom USA. Dúfajú, že svet by nás videl ako „statočný národ s podporou priateľov a spojencov“, ktorý sa ubráni „nevyprovokovanému útoku bezcitného diktátora“.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

„Stojme všetci pri Ukrajine, pretože je to správne. Ak ustúpime, ak zlyháme, ak sa poddáme diktátorom, história nám ukazuje, čo sa stane. Budeme ďalší na rane,“ uvádzajú.

Domov
Zdieľať
Diskusia