Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
25. januára 2024, 18:31
Čas čítania 0:48

VIDEO: V Bratislave protestujú tisíce ľudí. „Mafián Fico!“ a „Fico do Ruska!“ skandujú na námestí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Protesty zorganizovali opozičné strany Progresívne Slovensko, SaS a KDH.

Opozičné strany Progresívne Slovensko, KDH a SaS zvolali v roku 2024 tretí protest proti vládnej koalícii. Tisíce ľudí sa stretli na bratislavskom námestí. Na protestoch ľudia vyjadrujú svoj nesúhlas s rozhodnutím vlády o zrušení Úradu špeciálnej prokuratúry a zmenách v Trestnom zákone. 

Protest na námestí SNP opäť moderuje Kristína Tormová. Ľudia skandujú rôzne heslá, ako „Mafián Fico!“ a „Fico a do Ruska!“ Protestujúci niekoľkokrát zopakovali aj heslo „Podržtaška!“, čím odkazovali na predsedu parlamentu Petra Pellegriniho.

Tormová na úvod spomenula, že protesty sa konajú v 24 mestách, a to aj v Prahe, v Brne, v Paríži či v Krakove. „Nebudeme ticho!“ vyhlásila moderátorka na pódiu, na ktorom vystúpila aj manželka policajta Natália Svitková. Tá okrem iného spomenula odpočúvanie na policajných chodbách a zastrašovanie policajtov. 

protesty
Zdroj: Refresher/Eva Thonhauserová

Mestská polícia v Bratislave musela spolu so štátnou políciou z bezpečnostných dôvodov na Námestí SNP posilniť svoje hliadky. Dianie sleduje aj prostredníctvom kamerového systému i dronov.

Muž sa vyhrážal bombovým útokom

NAKA dnes v poobedných hodinách zadržala podozrivého muža, ktorý sa vyhrážal bombovým útokom na verejných podujatiach v Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach. „Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry už vedie vyšetrovanie vo veci trestného činu teroristického útoku. Policajtom Národnej kriminálnej agentúry sa podarilo podozrivú osobu stotožniť a vypátrať,“ informujú policajti. 

Domov
Zdieľať
Diskusia