Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
22. februára 2024 o 8:10
Čas čítania 0:46

FOTO: Inšpektori sťahujú z celého trhu túto hračku. Pri hraní hrozí deťom zadusenie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

„Keďže hračka má charakter jednoduchej skladačky určenej pre deti do 3 rokov, malé časti pre ne predstavujú riziko zadusenia,“ varuje Slovenská obchodná inšpekcia.

Slovenská obchodná inšpekcia upozorňuje ľudí na nebezpečný výrobok, ktorý sa nachádza na slovenskom trhu. Výrobok Detské puzzle podložky – dopravné prostriedky z Dánska predstavuje riziko ohrozenia zdravia a je preto nebezpečný.

Identifikácia výrobku

Penová podložka sa skladá z 9 kusov veľkých penových dielov rôznych farieb, ktoré zobrazujú dopravné prostriedky. Výrobok sa predáva zabalený v priesvitnej fólii s papierovým štítkom, ktorý obsahuje údaje o výrobku. Na papierovom štítku sú uvedené tieto údaje: produktové číslo 01481299, EAN kód: 5711512006460 a označenie CE.

Detské puzzle podložky – dopravné prostriedky, art. č. 01481299.
Detské puzzle podložky – dopravné prostriedky, art. č. 01481299. Zdroj: Slovenská obchodná inšpekcia

Existuje riziko udusenia

„V každom veľkom penovom diele je obrázok dopravného prostriedku, ktorý sa skladá z rôznofarebných dielov. Vo veľkých dieloch s motívom lietadla s vrtuľou a športového lietadla sú časti, ktoré úplne zapadnú do valca na malé časti (okno lietadla s vrtuľou, zadná časť vodorovnej chvostovej plochy a predná časť zo športového lietadla). Keďže hračka má charakter jednoduchej skladačky určenej pre deti do 3 rokov, malé časti predstavujú pre deti riziko zadusenia,“ varuje Slovenská obchodná inšpekcia. 

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Inšpektori zabezpečili stiahnutie nebezpečnej hračky z trhu. Ľudia majú pri vrátení právo na vrátenie peňazí, opravu výrobku v primeranom čase alebo právo na jeho výmenu. Slovenská obchodná inšpekcia ľuďom odporúča, aby hračku vo vlastnom záujme prestali používať.

Detské puzzle podložky – dopravné prostriedky, art. č. 01481299.
Detské puzzle podložky – dopravné prostriedky, art. č. 01481299. Zdroj: Slovenská obchodná inšpekcia

 

Domov
Zdieľať
Diskusia