Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
22. februára 2024 o 8:10
Čas čítania 0:46

FOTO: Inšpektori sťahujú z celého trhu túto hračku. Pri hraní hrozí deťom zadusenie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

„Keďže hračka má charakter jednoduchej skladačky určenej pre deti do 3 rokov, malé časti pre ne predstavujú riziko zadusenia,“ varuje Slovenská obchodná inšpekcia.

Slovenská obchodná inšpekcia upozorňuje ľudí na nebezpečný výrobok, ktorý sa nachádza na slovenskom trhu. Výrobok Detské puzzle podložky – dopravné prostriedky z Dánska predstavuje riziko ohrozenia zdravia a je preto nebezpečný.

Identifikácia výrobku

Penová podložka sa skladá z 9 kusov veľkých penových dielov rôznych farieb, ktoré zobrazujú dopravné prostriedky. Výrobok sa predáva zabalený v priesvitnej fólii s papierovým štítkom, ktorý obsahuje údaje o výrobku. Na papierovom štítku sú uvedené tieto údaje: produktové číslo 01481299, EAN kód: 5711512006460 a označenie CE.

Detské puzzle podložky – dopravné prostriedky, art. č. 01481299.
Detské puzzle podložky – dopravné prostriedky, art. č. 01481299. Zdroj: Slovenská obchodná inšpekcia

Existuje riziko udusenia

„V každom veľkom penovom diele je obrázok dopravného prostriedku, ktorý sa skladá z rôznofarebných dielov. Vo veľkých dieloch s motívom lietadla s vrtuľou a športového lietadla sú časti, ktoré úplne zapadnú do valca na malé časti (okno lietadla s vrtuľou, zadná časť vodorovnej chvostovej plochy a predná časť zo športového lietadla). Keďže hračka má charakter jednoduchej skladačky určenej pre deti do 3 rokov, malé časti predstavujú pre deti riziko zadusenia,“ varuje Slovenská obchodná inšpekcia. 

21. augusta 2024 o 16:20 Čas čítania 4:30 Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil

Inšpektori zabezpečili stiahnutie nebezpečnej hračky z trhu. Ľudia majú pri vrátení právo na vrátenie peňazí, opravu výrobku v primeranom čase alebo právo na jeho výmenu. Slovenská obchodná inšpekcia ľuďom odporúča, aby hračku vo vlastnom záujme prestali používať.

Detské puzzle podložky – dopravné prostriedky, art. č. 01481299.
Detské puzzle podložky – dopravné prostriedky, art. č. 01481299. Zdroj: Slovenská obchodná inšpekcia

 

Domov
Zdieľať
Diskusia