Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
11. marca 2024, 20:58
Čas čítania 0:56

Bitcoin dnes dosiahol nový rekord. Odborníci vysvetlili dôvody a odhadli budúcnosť

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Bitcoin prvýkrát prekonal hranicu 72-tisíc USD.

Najznámejšia digitálna mena bitcoin dosiahla v pondelok nový rekord a prekonala hranicu 72-tisíc USD. Cena bitcoinu pokračuje v raste už šiesty deň po sebe a tento rok sa zvýšila takmer o 70 % vďaka masívnemu prílevu peňazí do fondov obchodovaných na burze v USA. 

Bitcoin v pondelok v priebehu obchodovania vzrástol o 4 % až na 72 234 USD (66 075,74 eura). A rastú aj menšie kryptomeny, ako ether, solana a avalanche. Digitálne meny si pripísali zisky, aj keď sa akcie obchodujú výrazne nižšie pred kľúčovou správou o inflácii v USA.

Pondelkový rast predĺžil minulotýždňovú rekordnú jazdu, keď bitcoin prekonal predchádzajúci vrchol z novembra 2021 na úrovni 68 991 USD.

Investori naliali takmer 10 miliárd USD do série nových bitcoinových fondov kótovaných na burze v USA od ich spustenia pred dvoma mesiacmi. Americké úrady dali totiž začiatkom tohto roka zelenú fondom obchodovaným na burze (ETF) naviazaným na spotovú cenu bitcoinu, čo uľahčilo investorom pridávať ich do svojho portfólia.

Bitcoin sa vraj stáva mainstreamom

Digitálne aktíva zaznamenali v pondelok ďalšie víťazstvo, keď britský dozorný orgán (Financial Conduct Authority, FCA) uviedol, že sa pripojí k americkým regulátorom a umožní vytváranie cenných papierov súvisiacich s kryptomenami.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

„Toto vyhlásenie FCA naznačuje, že kryptomeny sa stávajú mainstreamom, a to nielen bitcoin, ale aj iné zavedené digitálne meny,“ povedala pre AFP analytička XTB Kathleen Brooksová. Komentátori vo všeobecnosti považujú ETF za dôkaz rastúceho záujmu inštitucionálnych investorov o kryptomeny, čo ešte viac zvyšuje nadšenie investorov.

bitcoin
Zdroj: Binance
Domov
Zdieľať
Diskusia