Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová
20. marca 2024, 16:12
Čas čítania 0:42

Nevieš, koho máš v prezidentských voľbách voliť? Táto volebná kalkulačka ti pomôže s rozhodovaním

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na výber máš z dvoch modelov volebných kalkulačiek.

Slovensko čaká už túto sobotu 23. marca prvé kolo prezidentských volieb. Ak ešte stále nevieš, koho budeš voliť, k dispozícii máš volebnú kalkulačku. Tá by mala voličom vďaka sérii niekoľkých otázok proces rozhodovania uľahčiť.

Slováci majú na výber dva modely volebných kalkulačiek. Oba sú určené pre všetkých voličov, avšak jedna volebná kalkulačka je špecificky určená „pre mladých“. Tá má oproti klasickému modelu menej otázok a líši aj čas jej vyplnenia. Zatiaľ čo klasický model kalkulačky má 42 otázok a jeho vyplnenie zaberie približne 10 minút, „kalkulačka pre mladých“ obsahuje 25 otázok a vyplniť ju trvá okolo 5 minút. 

Aké otázky obsahujú volebné kalkulačky? 

Prvá volebná kalkulačka ti napríklad kladie otázky zamerané na zahraničné vzťahy Slovenska, dane, registrované partnerstvá, vystúpenie alebo nevystúpenie z NATO, novelu Trestného zákona či na rušenie Úradu špeciálnej prokuratúry. 

Druhá volebná kalkulačka „pre mladých“ sa ťa spýta na to, či by mal byť prezident protiváhou vláde alebo či by mala byť podľa teba Ukrajina členom Európskej únie. Kalkulačka obsahuje aj otázky, ktoré riešia témy klimatickej krízy, finančnú odluku cirkvi od štátu, interrupcie či digitalizáciu.

Domov
Zdieľať
Diskusia