Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
21. marca 2024 o 10:55
Čas čítania 0:29

AKTUÁLNE: Žilinkova generálna prokuratúra zasiahla paragrafom 363, zrušila obvinenia v známej kauze

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Využili paragraf 363.

Generálna prokuratúra zrušila postupom podľa paragrafu 363 Trestného poriadku obvinenie bývalému riaditeľovi Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimírovi Pčolinskému a šéfovi Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) Romanovi Konečnému v kauze Rozuzlenie. 


„V celom rozsahu, ako je skutok jeden a dva vo vzťahu k Vladimírovi P., bolo zrušené obvinenie. To znamená, že bol obvinený nezákonne. Bude si voči štátu uplatňovať nárok na náhradu škody,“ priblížil advokát exšéfa SIS Ondrej Urban.


Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci akcie Rozuzlenie obvinila vlani v auguste viacero osôb. Obvinenie sa týkalo zločineckej skupiny, ktorá mala sťažiť alebo mariť vyšetrovania korupčných a iných trestných činov, navodzovať dojem manipulácie výpovedí svedkov vyšetrovateľmi, ale aj diskreditovať orgány činné v trestnom konaní. Dve osoby boli obvinené pre zneužívanie právomoci verejného činiteľa z pomsty. 

Domov
Zdieľať
Diskusia