Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
25. marca 2024, 18:01
Čas čítania 0:40

V Bratislave spravili „zoznamku“ pre nové dopravné prostriedky a nevidiacich. Ohľaduplným gestom zlepšujú komfort ich cestovania

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dopravný podnik touto akciou reaguje na fakt, že v mestskej hromadnej doprave pribudlo množstvo nových dopravných prostriedkov a nevidiaci ich nemajú možnosť spoznať v pokoji.

Bratislavský dopravný podnik sa spojil s Úniou nevidiacich a slabozrakých a spoločne zorganizovali akciu, ktorá má pomôcť nevidiacim ľuďom s oboznámením sa s novými trolejbusmi, autobusmi a električkami.

„Zoznamku“ s novými vozidlami zorganizovali v Depe Jurajov dvor a na nevidiacich návštevníkov konkrétne čakali nové jednočlánkové aj dvojčlánkové trolejbusy, autobus s vodíkovým pohonom, 18-metrový autobus aj nová jednosmerná električka. 

„Všetci si postupne pomocou bielej paličky či dotykmi rúk prešli všetky vozidlá a zoznámili sa s ich interiérom. Zistili, kde sa nachádzajú sedadlá, dopytové tlačidlá či tyče s držadlami. Vďaka týmto poznatkom bude pre nich cestovanie bratislavskou MHD o čosi jednoduchšie,“ uvádza dopravný podnik na sociálnej sieti. 

Dopravný podnik akciou reaguje na fakt, že v mestskej hromadnej doprave pribudlo množstvo nových dopravných prostriedkov. Nevidiaci cestujúci ich zatiaľ nepoznajú, čo im komplikuje cestovanie. 

Bratislavský dopravný podnik takisto nabáda cestujúcich, aby boli k nevidiacim spolucestujúcim ohľaduplní. Stačí im len povedať, ktorá linka prichádza na zastávku, prípadne či im môžu pomôcť s nástupom alebo výstupom z vozidla. Aj tieto maličkosti dokážu nevidiacim spríjemniť a uľahčiť cestovanie.

Domov
Zdieľať
Diskusia