Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
26. marca 2024, 21:02
Čas čítania 0:53

Ľudia blízki Pellegrinimu stoja za očierňujúcou kampaňou voči Korčokovi. Zastavme korupciu podáva podnet na ministerstvo vnútra

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Za združením „Voľte s rozumom“, ktoré propaguje diskreditačnú antikampaň, stojí exminister za Smer Juraj Draxler a známy Petra Pellegriniho Norbert Molnár.

Blízki ľudia Petra Pellegriniho krátko pred voľbami spustili masívnu diskreditačnú kampaň, ktorá na Facebooku očierňuje Ivana Korčoka. Kampaň prebiehala aj v čase moratória a mohla ovplyvniť výsledky 1. kola prezidentský volieb. Nadácia Zastavme korupciu preto podáva podnet na Ministerstvo vnútra SR. Za rezortom však stojí strana Petra Pellegriniho Hlas-SD.

Autori diskreditačnej kampane naznačujú, že Korčokovi sú vraj ľahostajné mŕtve deti a ženy v Pásme Gazy, tradičná rodina, smrť Jána Kuciaka aj suverenita Slovenska. Vo videách zámerne prekrúcajú alebo zamlčiavajú jeho výroky.

Na Facebooku sa objavili štyri diskreditačné videá, ktoré propagovalo občianske združenie „Voľte s rozumom“. Za združením stojí exminister za Smer Juraj Draxler a známy Petra Pellegriniho Norbert Molnár. V antikampani použili aj časť nášho rozhovoru s Ivanom Korčokom bez súhlasu Refresheru.

Antikampaň
Transparent na ulici Prievozská (Ružinov). Zdroj: Refresher/Jakub Paulík

Diskreditačná reklama podľa Zastavme korupciu stála 6-tisíc eur a oslovila viac ako milión používateľov. „Z transparentného účtu Petra Pellegriniho nevyplýva, že by si túto inzerciu u bývalého kolegu objednal on. Draxlerovo združenie sa teda do kampane zapojilo samostatne,“ informujú. Nadácia uvádza, že podľa zákona ide o správny delikt, za ktorý hrozí pokuta 3- až 100-tisíc eur. 

11. apríla 2024, 16:30 Čas čítania 4:29 Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník

Za nezákonnú kampaň podávajú podnet na Ministerstvo vnútra SR, pretože ide o porušenie zákona, ktorý poukazuje na kampaň tretích strán. „Kampaňou sa pritom rozumie akákoľvek činnosť s cieľom získať funkciu, za ktorú sa obvykle platí úhrada a je v prospech alebo neprospech niektorého z kandidátov,“ dodali.

Ivan Korčok
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia