Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
27. marca 2024, 12:22
Čas čítania 0:29

Slovenským železniciam hrozí kolaps. Ministerstvo financií napriek tomu odignorovalo stretnutie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Kritická situácia sa nedá zlepšiť len zvýšením platov, lebo zaučenie nových zamestnancov trvá príliš dlho a momentálna situácia je akútna.

Slovenským železniciam na západnom Slovensku chýbajú stovky kľúčových zamestnancov. Železničná spoločnosť je v kritickom stave a hrozí jej kolaps, v utorok 26. marca preto chcela situáciu riešiť s rezortom financií.

Príslušní zástupcovia ministerstva však napriek pozvaniu na spoločnú diskusiu o riešeniach neprišli, upozorňuje RTVS

Podpredseda rady Odborovej asociácie výpravcov a dispečerov Matej Ferencei uviedol, že železničná spoločnosť bude hľadať spôsoby, ako nadviazať dialóg s ministerstvom financií, ale pokúsi sa o to poslednýkrát. Hovorca ministerstva financií Pavol Kirinovič neodpovedal na otázku, prečo rezort financií na stretnutie neprešiel. 

Železničiarom chýbajú stovky zamestnancov. Ferencei uviedol, že situáciu by zrejme nedokázalo vyriešiť ani zvýšenie platov. Výcvik nových zamestnancov totiž trvá príliš dlho. Železnice zatiaľ neuviedli, ako kritická situácia ovplyvní cestujúcich. Najvhodnejšie riešenie kritickej situácie ešte stále hľadajú. 

Domov
Zdieľať
Diskusia