Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová
4. apríla 2024, 22:02
Čas čítania 0:39

Mladá Holanďanka sa pre nevyliečiteľné psychické problémy rozhodla ukončiť život. Eutanáziu podstúpi po boku milovaných

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Eutanázia je v Holandsku legálna od roku 2001.

Holanďanka Zoraya ter Beek sa rozhodla, že v máji pre vážne ťažkosti s depresiou, autizmom a hraničnou poruchou osobnosti podstúpi eutanáziu. Podľa lekárov neexistujú žiadne liečebné metódy, ktoré by jej pomohli, informuje o tom ndtv.com.

Ter Beek podstúpi procedúru doma. Lekár jej podá sedatívum a následne lieky na zastavenie srdca. Po jej boku bude do posledných chvíľ partner. Po eutanázii ju spopolnia a popol vysypú na určenom mieste v lese.

V Holandsku je eutanázia legálna od roku 2001. Podľa niektorých odborníkov môže tento spôsob ukončenia života pomôcť pri problémoch, ako má Zoraya, a iných neliečiteľných chorobách. Iní s takouto formou ukončenia života nesúhlasia. Tvrdia, že zdravotníci sa pri liečbe duševných chorôb príliš ľahko „vzdávajú“.

Domov
Zdieľať
Diskusia