Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
13. apríla 2024, 9:57
Čas čítania 0:31

AKTUÁLNE: V nákupnom stredisku v Sydney došlo k útoku. Na mieste zomrelo viacero osôb

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Polícia zasahovala po útoku v nákupnom stredisku, tamojšie médiá informujú o streľbe a obetiach na životoch.

Austrálska polícia v sobotu oznámila, že zasahovala v reakcii na útok bodnou zbraňou na viacero osôb v nákupnom centre v Sydney. TASR o tom informuje na základe správ agentúry AFP a stanice BBC. Austrálske médiá informovali aj o streľbe a obetiach na životoch.

Viacero osôb prišlo o život po tom, ako utrpeli bodné rany, a jednu osobu zastrelili policajti. Nákupné stredisko bolo uzavreté a osoby, ktoré sa v ňom nachádzali, evakuovali, píše agentúra AP. Polícia ľudí vyzvala, aby sa okolitej oblasti vyhýbali.

Denník The Sydney Morning Herald na svojej webovej stránke písal o štyroch obetiach bodných rán, polícia však tieto informácie bezprostredne nepotvrdila.

Ide o centrum Westfield Bondi Junction vo východnej časti Sydney. Na videách zverejnených na sociálnych sieťach je možné vidieť množstvo sanitiek a policajných áut i davy ľudí v okolí centra.

sydney
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia