Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
9. mája 2024, 12:56
Čas čítania 0:31

Slovenská banka prekvapivo zvyšuje úrokové sadzby pri hypotékach. V januári spravila presný opak

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Na trend zvyšovania úrokov naskočili napríklad aj banky ako UniCredit banka a mBank.

365.bank zdvihla úroky pri hypotékach. Ešte v januári banka paradoxne úrokové sadzby znížila. Teraz sa vrátila na úroveň pred januárovou zmenou. Išlo o pozitívny signál, ktorý naznačoval, že hypotéky sa začnú postupne zlacňovať, upozorňujú TV Noviny.

Pri jednoročnom fixe zvýšila 365.bank úroky z 4,05 % na 4,75 %. Pri trojročnom a päťročnom fixe zvýšila sadzbu z 4,05 % na 4,25 %. Pri desaťročnej fixácii nedošlo k zmene a stav ostáva na úrovni 5,05 %.

V januári banka úroky znížila. Pri jednoročnej fixácii z 4,25 % znížila na 4,05 %. Pri trojročnom aj päťročnom fixe došlo k zmene z pôvodných 4,25 % úroku na 4,05 %. Pri desaťročnej fixácii znížila úrokovú sadzbu z  5,25 % na 5,05 %.

Na podobný trend znižovania úrokov naskočili aj ďalšie banky, ako napríklad UniCredit banka a mBank. Tieto banky však majú najdrahšie hypotéky, a tak majú istý priestor na zlacňovanie.

Domov
Zdieľať
Diskusia