Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
16. mája 2024 o 9:37
Čas čítania 0:30

Putin poslal prezidentke Čaputovej telegram v súvislosti s atentátom na premiéra Roberta Fica

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Putin útok na predsedu vlády odsúdil.

Ruský prezident Vladimir Putin poslal prezidentke SR Zuzane Čaputovej telegram v súvislosti s atentátom na premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Kremeľ útok na predsedu vlády odsúdil ešte v stredu (15. 5.) ako absolútne neprijateľný.


„S rozhorčením som sa dozvedel o atentáte na život predsedu slovenskej vlády Roberta Fica. Tento ohavný zločin nemožno nijako ospravedlniť,“ zdôraznil Putin.


Fica po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej postrelili. V banskobystrickej nemocnici ho päť hodín operovali. Je v stabilizovanom stave, ktorý je však naďalej vážny, potvrdili na rannej tlačovej konferencii minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) a vedenie nemocnice. Páchateľom bol 71-ročný muž z Levíc. Podľa ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) išlo o jasne politicky motivovaný čin.


Útok na premiéra odsúdili vrcholní predstavitelia Slovenska, politici naprieč politickým spektrom i mnohí svetoví predstavitelia.

Robert Fico
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia