Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Eva Thonhauserová
21. mája 2024 o 10:05
Čas čítania 0:28

AKTUÁLNE: Smer-SD naznačil, že premiéra postrelili pre jeho názory na Ukrajinu. Túto teóriu šíria aj ruskí politici

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Smer-SD zvolal tlačovú besedu na tému „Aktuálna politická situácia a schôdza národnej rady“.

Podpredseda Národnej rady Ľuboš Blaha na tlačovej besede oznámil, že strana Smer-SD pripravila deklaráciu, ktorou chcú „vyslať signál zmierenia“. Uznesenie reaguje na situáciu po atentáte.

Koaličné strany podľa jeho slov navrhujú prijať uznesenie k atentátu na premiéra Fica, ktoré odsúdi násilie a žiada zmierňovanie napätia v spoločnosti. V uznesení spomínajú aj novinárov, ktorí podľa nich nemajú šíriť nenávisť.

Juraj Blanár naznačil, že Fica vraj postrelili pre jeho názory týkajúce sa vojny na Ukrajine. „Za toto náš premiér takmer zaplatil životom,“ povedal minister zahraničia. 

Tento naratív šíria aj ruskí politici. Predseda zahraničného výboru Štátnej dumy Leonid Sluckij niekoľko dní po atentáte uviedol, že Fica podľa jeho názoru postrelili pre jeho postoje, ktoré nie sú totožné s politikou západných štátov.

17. mája 2024 o 8:04 Čas čítania 1:02 Ruskí politici konšpirujú o atentáte na Fica. Vinu za tragickú udalosť pripisujú Západu Ruskí politici konšpirujú o atentáte na Fica. Vinu za tragickú udalosť pripisujú Západu
Domov
Zdieľať
Diskusia