Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vincenc Novák
29. mája 2024 o 20:17
Čas čítania 0:45

V českej snemovni niekto šnupal kokaín. Ochranka o incidente vedela, ale nikomu o ňom nepovedala

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
V českej snemovni niekto šnupal kokaín. Ochranka o incidente vedela, ale nikomu o ňom nepovedala

Podľa servera Seznam Zprávy sa to stalo v januári minulého roka, ale o prípade nebol doteraz nikto informovaný.

V poslaneckej snemovni (PSP) českého parlamentu zrejme niekto šnupal kokaín. Ochranná služba snemovne to zistila ešte v januári 2023, keď jej členovia na pánskych toaletách našli papierik so zvyškom bieleho prášku.

Ako zistil Seznam Zprávy, k incidentu došlo po jednom z dlhých nočných rokovaní. Ochranka, ktorej kancelária priamo susedí s pánskymi toaletami, spozornela po tom, čo sa spoza steny ozvali zvuky typické pre „rezanie“ kokaínu kreditnou kartou.

Následná kontrola potvrdila ich podozrenie – na splachovači sa naozaj nachádzal kúsok papiera s bielym práškom. Prítomnosť drogy potvrdila aj laboratórna analýza.

Bezpečnostná služba o prípade nikomu nepovedala 

Bezpečnostná služba o prípade mlčala, dokým ho neodhalil server. Informáciu nepodala ani šéfke poslaneckej snemovne Markéte Pekarovej Adamovej či vyšším úradníkom. „Tieto záležitosti rieši ochranná služba, sú úplne mimo akejkoľvek mojej kompetencie a nemám a nemala som o nich žiadne informácie,“ napísala Pekarová Adamová do Seznam Zprávy a dodala, že nechce prípad zľahčovať, a preto sa obráti na kancelárku poslaneckej snemovne, aby zistila podrobnosti.

28. septembra 2024 o 9:45 Čas čítania 0:12 Považuješ sa za znalca českého jazyka? Tento kvíz preverí, ako dobre rozumieš našim susedom (Kvíz) Považuješ sa za znalca českého jazyka? Tento kvíz preverí, ako dobre rozumieš našim susedom (Kvíz)

Vedenie parlamentnej bezpečnostnej služby šnupanie kokaínu nevyhodnotilo ako trestný čin alebo priestupok údajne pre malé množstvo nájdenej drogy. Doposiaľ vedenie nevypátralo, kto kokaín šnupal. Odvtedy bezpečnostná služba v rokovacej sále nič podobné nezaznamenala.

Domov
Zdieľať
Diskusia