Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
7. júla 2024 o 14:18
Čas čítania 0:46

Erik Tomáš reaguje na Ficov prejav o boji proti progresivizmu. Hlas-SD je pripravený zúčastniť sa na rokovaniach o zmene ústavy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Erik Tomáš ozrejmil stanovisko strany Hlas-SD v súvislosti s bojom proti progresívnej ideológii, ktoré načrtol premiér Robert Fico.

  • Minister práce Erik Tomáš z Hlasu na TA3 uviedol, že strana Hlas-SD je pripravená zúčastniť sa na rokovaniach, pokiaľ bude potrebná zmena ústavy v súvislosti s bojom proti progresívnej ideológii.
  • Reaguje tým na prejav Roberta Fica, ktorý povedal, že progresivizmus sa šíri ako rakovina.
  • Podľa slov ministra Tomáša premiér Fico neurážal liberálnych voličov, ale iba hovoril o liberálnej ideológii.

Prečo je to dôležité: Kontroverzný prejav Roberta Fica a potenciálna zmena Ústavy SR sú témou, ktorá do veľkej miery polarizuje spoločnosť.

Citát: „Mne nebude nik vnucovať ideológiu progresivizmu alebo liberalizmu,“ povedal Tomáš v relácii.

Širší kontext: Predseda vlády Robert Fico prišiel v piatok 5. júla na hrad Devín medzi predstaviteľov vlády a ďalších koaličných politikov. Išlo o jeho prvé osobné vystúpenie pred verejnosťou od atentátu z 15. mája 2024 v Handlovej. 

Robert Fico v prejave hovoril o nutnosti postaviť hrádzu voči liberalizmu a progresivizmu, ktorý sa podľa neho šíri ako rakovina. V rámci tohto by zvažoval dokonca zmeniť Ústavu SR. Na rokovaniach o potenciálnej úprave by sa mal podľa Erika Tomáša zúčastnil aj Hlas-SD. Poukázal však na to, že na zmenu ústavy sú potrebné aj hlasy opozície.

Prečítaj si aj tieto články:

5. júla 2024 o 21:40 Čas čítania 0:45 FOTO: Fico prvýkrát od atentátu osobne predstúpil pred verejnosť. Chce hrádzu proti progresivizmu, vraj sa šíri ako rakovina FOTO: Fico prvýkrát od atentátu osobne predstúpil pred verejnosť. Chce hrádzu proti progresivizmu, vraj sa šíri ako rakovina
5. júla 2024 o 22:07 Čas čítania 0:34 Šimečka reaguje na Ficov útok: vyzýva ho, aby prestal urážať Slovákov, ktorí sa mu skladajú na živobytie Šimečka reaguje na Ficov útok: vyzýva ho, aby prestal urážať Slovákov, ktorí sa mu skladajú na živobytie
4. júla 2024 o 14:59 Čas čítania 1:01 Robert Fico vyzval Zuzanu Čaputovú, aby sa ospravedlnila. Tá mu poslala jasný odkaz Robert Fico vyzval Zuzanu Čaputovú, aby sa ospravedlnila. Tá mu poslala jasný odkaz
TOMAS
Zdroj: TA3
Domov
Zdieľať
Diskusia