Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
5. júla 2024 o 21:40
Čas čítania 0:45

FOTO: Fico prvýkrát od atentátu osobne predstúpil pred verejnosť. Chce hrádzu proti progresivizmu, vraj sa šíri ako rakovina

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Robert Fico pred davom ľudí nešetril kritikou.

Predseda vlády Robert Fico dnes prišiel medzi predstaviteľov vlády a ďalších koaličných politikov. Ide o jeho prvé osobné vystúpenie pred verejnosťou od atentátu z 15. mája 2024 v Handlovej. Fico svoj prejav prednášal postojačky.

STVR
Zdroj: STVR

Robert Fico v prejave hovoril o nutnosti postaviť hrádzu voči liberalizmu a progresivizmu, ktorý sa podľa neho šíri ako rakovina. Hovoril o potrebe spoločne sa postaviť voči týmto ideológiám, ktoré podľa neho poškodzujú Slovensko. V rámci obrany voči nim bude podľa neho možno potrebné hľadať zhodu na politickej scéne pri úprave Ústavy SR, aby sa postavila ešte silnejšia hrádza.

Následne podporil maďarského predsedu vlády Viktora Orbána, ktorý dnes navštívil Moskvu.

Fico vyhlásil, že spoločnosť sa musí zamyslieť nad dianím na Slovensku aj v Európe. Mala by sa vraj zamyslieť nad tým, čo môže urobiť pre to, aby sa nezopakoval atentát z polovice mája a aby sa nezvyšovalo napätie v súvislosti s vojnovým konfliktom na Ukrajine.

Hovoril o potrebe gesta, ktoré by mohlo byť cestou k hľadaniu prostredia pre korektnú politickú súťaž a spoluprácu. Zdôraznil, že mierových rokovaní a iniciatív nie je nikdy dosť, pretože síce mier nie je všetko, ale bez mieru je všetko ničím. 

Jakub Kotian
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia