Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
22. júla 2024 o 7:28
Čas čítania 0:46

Medvedev predpovedal, v ktorom roku Ukrajina definitívne padne. Našich východných susedov označil ako krajinu 404

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Dmitrij Medvedev pre ruské médiá prezradil, v ktorom roku Ukrajina podľa jeho názoru definitívne prehrá vojnu.

  • Podpredseda ruskej Bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev vyhlásil, že Rusko sa pripravuje na veľkú vojnu a do roku 2034 ukrajinská štátnosť padne.
  • Podľa jeho tvrdení sa vedenie Severoatlantickej aliancie (NATO) časom zmení na proruské a Ukrajina sa tak nikdy nestane členom, upozorňuje správa Inštitútu pre štúdium vojny (ISW).

Prečo je to dôležité: Rusko napadlo Ukrajinu pred viac ako dvomi rokmi. Nerešpektuje suverenitu nášho východného suseda a nárokuje si jeho územie. Vyhlásenia Medvedeva môžu byť súčasťou informačnej vojny a propagandy. Pri takýchto tvrdeniach je dôležité kriticky analyzovať tvrdenia a overovať fakty.

Citát:„Je celkom možné, že notoricky známa krajina 404 nebude existovať,“ povedal Medvedev. Číslom 404 odkazuje na počítačový kód chyby.

Širší kontext: Dmitrij Medvedev pred pár mesiacmi predstavil na konferencii víziu usporiadania územia Ukrajiny po víťazstve. Väčšina krajiny by sa pripojila k Rusku, no niektoré časti by si podľa neho rozdelili krajiny ako Poľsko, Rumunsko či Maďarsko.

9. októbra 2024 o 13:20 Čas čítania 6:27 Rusi a Bardejov: Hoaxer sa objíma s primátorom a rodina napojená na Putina tu má prechodný byt. Vyspovedali sme susedov Rusi a Bardejov: Hoaxer sa objíma s primátorom a rodina napojená na Putina tu má prechodný byt. Vyspovedali sme susedov

Rusko by malo podľa jeho ideálnych predstáv pod kontrolou aj prístup k Čiernemu moru. Časť územia zo západnej strany Kyjeva by patrila Poľsku. Rusko by krajinu prerozdelilo aj Rumunsku či Maďarsku. Ukrajinu by podľa všetkého tvoril len samotný Kyjev.

Prečítaj si aj tieto články:

5. marca 2024 o 11:11 Čas čítania 0:34 Ako by vyzeralo územie Ukrajiny v prípade ruského víťazstva? Medvedev zverejnil novú mapu hraníc Ako by vyzeralo územie Ukrajiny v prípade ruského víťazstva? Medvedev zverejnil novú mapu hraníc
20. júla 2024 o 9:16 Čas čítania 0:46 Trump vyhlásil, že pokiaľ vyhrá voľby, tak do januára ukončí vojnu na Ukrajine. Konflikt by malo vyriešiť rokovanie oboch strán Trump vyhlásil, že pokiaľ vyhrá voľby, tak do januára ukončí vojnu na Ukrajine. Konflikt by malo vyriešiť rokovanie oboch strán
19. júla 2024 o 11:29 Čas čítania 0:53 Zelenskyj kritizuje maďarského premiéra Viktora Orbána. Ostro sa ohradil voči jeho „mierovej misii“ Zelenskyj kritizuje maďarského premiéra Viktora Orbána. Ostro sa ohradil voči jeho „mierovej misii“
Medvedev
Zdroj: TASR/Michal Svítok
Domov
Zdieľať
Diskusia