Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
20. júla 2024 o 9:16
Čas čítania 0:46

Trump vyhlásil, že pokiaľ vyhrá voľby, tak do januára ukončí vojnu na Ukrajine. Konflikt by malo vyriešiť rokovanie oboch strán

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Trump na sociálnej sieti napísal, že v prípade víťazstva by vojnu ukončil ešte predtým, než by sa ujal prezidentského úradu.

  • Republikánsky kandidát na post prezidenta USA Donald Trump na svojej sociálnej sieti Truth Social napísal, že mal v piatok „veľmi dobrý telefonický rozhovor“ s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.
  • Trump vo svojom príspevku vyhlásil, že ak 5. novembra vyhrá voľby, skončí vojnu na Ukrajine ešte skôr, ako sa v januári ujme prezidentského úradu.
  • Trump na svojej platforme ďalej napísal, že ako prezident „prinesie svetu mier a ukončí vojnu, ktorá stála už toľko životov“.

Prečo je to dôležité: Rozhovor medzi Donaldom Trumpom a Volodymyrom Zelenským môže signalizovať potenciálne zmeny v diplomatických vzťahoch medzi USA a Ukrajinou. Ak by Trump zvíťazil, jeho politika by mohla ovplyvniť dynamiku konfliktu na Ukrajine.

Citát: „Obe strany sa budú môcť stretnúť a vyrokovať dohodu, ktorá ukončí násilie a vydláždi cestu k prosperite,“ skonštatoval exprezident Trump.

Širší kontext: Hoci predložil niekoľko konkrétnych politických návrhov, v minuloročnom rozhovore pre agentúru Reuters Trump vyhlásil, že Ukrajina sa možno bude musieť vzdať určitého územia, aby dosiahla mierovú dohodu.

Trump uviedol, že Zelenskyj mu počas telefonátu zablahoželal k tomu, že sa stal oficiálnym prezidentským kandidátom republikánov, a odsúdil pokus o atentát, ktorého terčom sa exprezident stal minulú sobotu.

Anketa:
Vyhrá Donald Trump voľby?
Myslím si, že áno.
Voľby vyhrá Joe Biden.
Myslím si, že áno.
88 %
Voľby vyhrá Joe Biden.
12 %

Prečítaj si aj tieto články:

19. júla 2024 o 17:29 Čas čítania 0:51 Viktor Orbán konšpiruje o atentátoch na Trumpa a Fica. Tvrdí, že ich chceli zabiť, pretože bojujú za mier Viktor Orbán konšpiruje o atentátoch na Trumpa a Fica. Tvrdí, že ich chceli zabiť, pretože bojujú za mier
14. júla 2024 o 8:03 Čas čítania 0:21 FBI zverejnila totožnosť strelca, ktorý chcel zabiť Trumpa. Ide o 20-ročného mladíka z Pensylvánie FBI zverejnila totožnosť strelca, ktorý chcel zabiť Trumpa. Ide o 20-ročného mladíka z Pensylvánie
15. júla 2024 o 7:56 Čas čítania 0:42 Nové informácie o atentáte na Trumpa: Útočník mal doma výbušniny, podľa FBI pracoval sám Nové informácie o atentáte na Trumpa: Útočník mal doma výbušniny, podľa FBI pracoval sám
TRUMP
Zdroj: AP Photo/Paul Sancya
Domov
Zdieľať
Diskusia