Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
23. júla 2024 o 9:05
Čas čítania 2:08

Diaľničiari budú rozširovať ďalší pás na D1. Budú musieť uzavrieť úsek Bratislava – Trnava

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Najzásadnejšie obmedzenia budú vodičov čakať počas posledného júlového víkendu a prvého augustového víkendu.

  • Národná diaľničná spoločnosť (NDS) dokončuje ďalšie práce na rozširovaní diaľničného pásu D1 pri Triblavine.
  • Aktuálne sa pripravuje ďalšia fáza, počas ktorej sa bude konať rekonštrukcia pravého jazdného pásu, ktorá si vyžiada aj viaceré obmedzenia.
  • Najzásadnejšie obmedzenia budú počas nočných hodín a dvoch víkendov.

Prečo je to dôležité: Práce na diaľnici sú nevyhnutné na udržanie a zlepšenie bezpečnosti cestnej premávky. Informovanie verejnosti o prebiehajúcich prácach a obmedzeniach prispieva k prevencii dopravných nehôd a zvýšeniu opatrnosti vodičov v dotknutých úsekoch.

Citát: „Križovatka D1 a D4 a rozšírenie D1 je jednou z našich kľúčových priorít na západnom Slovensku. Súčasný stav diaľnice je z kapacitného hľadiska dlhodobo nevyhovujúci. Investícia do rozšírenia a modernizácie D1 tak predstavuje investíciu do vyššieho každodenného pohodlia desiatok tisíc ľudí,“ uviedol investičný riaditeľ a člen Predstavenstva NDS Július Mihálik. Podotkol, že dokončenie spomínanej križovatky tiež pomôže odbremeniť hlavné mesto od tranzitnej dopravy.

21. augusta 2024 o 16:20 Čas čítania 4:30 Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil

Širší kontext: NDS priblížila, že sa v týchto dňoch počas nočných hodín pripravujú potrebné kroky k presmerovaniu celej dopravy na novopostavený rozšírený jazdný pás, aby sa mohlo pracovať na rekonštrukcii pravého jazdného pásu. Vo finále tak podľa nej vznikne plnohodnotný štvorpruh. 

Pre presmerovanie dopravy majú vodiči počítať počas dvoch víkendov s niekoľkými obmedzeniami. Počas posledného júlového víkendu na D1 v smere z Trnavy do Bratislavy. Počas prvého augustového víkendu v smere z Bratislavy do Trnavy. Počas oboch víkendov dôjde aj ku krátkodobému uzatvoreniu diaľnice D1 v tom smere, na ktorom sa bude aktuálne pracovať. Zároveň po skončení týchto prác majú vodiči jazdiť v novej časti diaľnice v troch zúžených pruhoch.


Doprava na diaľnici D1 v smere Trnava – Bratislava bude obmedzená od piatka (26. 7.) od 20.00 h. K zavretiu dôjde o 22.00 h a potrvá do sobotného (27. 7.) poobedia. Diaľnica sa uzatvorí v úseku od križovatky Senec po Zlaté piesky. Počas tohto času bude uzatvorený aj výjazd z križovatky Bernolákovo na D1 v smere do Bratislavy. V opačnom smere diaľnice má byť doprava počas posledného júlového víkendu bez obmedzení.


Počas uzávery bude doprava vedená po obchádzkovej trase, a to z diaľnice D1 pri Senci bude zvedená na cestu II/503 s pokračovaním po ceste I/61 až do Bratislavy. Autá sa na diaľnicu vrátia v križovatke Zlaté piesky.


Práce na presmerovaní dopravy z Bratislavy do Trnavy sa začnú v prvý augustový víkend. Aj v tomto prípade si ďalšia realizačná fáza vyžiada krátke uzavretie D1 v tomto smere. Uzatvorenie prebehne počas 4. augusta a potrvá do popoludnia. Práce sa dotknú aj križovatky Bernolákovo. Počas obmedzení zároveň nebude možné napojenie na diaľnicu v smere Žilina/Nitra a odbočenie z Bratislavy na smer Bernolákovo a Chorvátsky Grob.


Doprava bude vtedy obmedzená od 2.00 h a o 4.00 h má dôjsť k úplnému uzatvoreniu smeru Bratislava – Trnava. Obnovená má byť ešte v ten deň popoludní. Doprava bude vtedy presmerovaná od križovatky Vajnory na cestu I/61.


Zároveň NDS upozorňuje, že od piatka (26. 7.) sa vodiči nebudú môcť napojiť v križovatke Bernolákovo na diaľnicu D1 v smere do Bratislavy. Z diaľnice v smere Trnava – Bratislava zas odbočenie bude možné na smer Bernolákovo a Chorvátsky Grob. Od 4. augusta nebude možné napojenie v tejto križovatke na D1 v smere Žilina alebo Nitra ani Bratislava. V prípade jazdy z Bratislavy nebude možné odbočenie na smer Bernolákovo.

Prečítaj si aj tieto články:

14. júla 2024 o 12:33 Čas čítania 1:09 PREHĽAD DÁTUMOV: Vodiči sa musia pripraviť na uzávierky pod Strečnom. Cestu zatvoria počas siedmich víkendov PREHĽAD DÁTUMOV: Vodiči sa musia pripraviť na uzávierky pod Strečnom. Cestu zatvoria počas siedmich víkendov
8. júla 2024 o 8:24 Čas čítania 0:22 Vodička mercedesu si pomýlila bratislavské ulice s pretekárskou dráhou. Za rýchlosť 102 km/h ju okamžite potrestali Vodička mercedesu si pomýlila bratislavské ulice s pretekárskou dráhou. Za rýchlosť 102 km/h ju okamžite potrestali
8. júla 2024 o 10:10 Čas čítania 0:48 PREHĽAD: Diaľničiari plánujú dokončiť dôležité úseky na dôležitej D3. Vodiči sa dočkajú zmeny už o pár rokov PREHĽAD: Diaľničiari plánujú dokončiť dôležité úseky na dôležitej D3. Vodiči sa dočkajú zmeny už o pár rokov
diaľnica
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia