Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
8. júla 2024 o 10:10
Čas čítania 0:48

PREHĽAD: Diaľničiari plánujú dokončiť dôležité úseky na dôležitej D3. Vodiči sa dočkajú zmeny už o pár rokov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Diaľničiari dokončia úseky na Kysuciach v roku 2029.

  • Do konca roka 2025 začnú s výstavbou na všetkých troch chýbajúcich úsekoch kysuckej časti diaľnice D3.
  • Úseky Žilina, Brodno – Kysucké Nové Mesto a Kysucké Nové Mesto – Oščadnica začnú stavať naraz s plánovaným začiatkom v septembri 2025 a ukončením v marci 2029.
  • Výstavba úseku Oščadnica – Čadca, Bukov s druhou tunelovou rúrou v tuneli Horelica sa začne už v marci 2025 s plánovaným ukončením v októbri 2029.

Prečo je to dôležité: Výstavba týchto úsekov výrazne zlepší cestnú infraštruktúru v regióne. Diaľnica D3 je kľúčovou spojnicou medzi Slovenskom a severnou Európou a jej dokončenie zabezpečí plynulejší a efektívnejší prechod medzi týmito regiónmi.

Citát: „Stavba bude prebiehať v husto obývanom území, a preto bude dôležitá spolupráca ministerstva dopravy, NDS, ŽSK a dotknutých obcí a miest pri udržaní čo najlepšej mobility v území počas výstavby,“ dodala predsedníčka ŽSK Erika Jurinová s tým, že na zabezpečenie spolupráce bude vytvorená skupina pre koordináciu výstavby na všetkých rozostavaných úsekoch D3.

21. augusta 2024 o 16:20 Čas čítania 4:30 Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil

Širší kontext: Koncom mája vyhlásila NDS verejné obstarávanie na úsek Oščadnica – Čadca, Bukov, II. profil s predpokladanou hodnotou zákazky 306 miliónov eur. V blízkom čase budú vyhlásené aj zvyšné dve verejné obstarávania na úseky Žilina, Brodno – Kysucké Nové Mesto a Kysucké Nové Mesto – Oščadnica.

Prečítaj si aj tieto články:

8. júla 2024 o 8:24 Čas čítania 0:22 Vodička mercedesu si pomýlila bratislavské ulice s pretekárskou dráhou. Za rýchlosť 102 km/h ju okamžite potrestali Vodička mercedesu si pomýlila bratislavské ulice s pretekárskou dráhou. Za rýchlosť 102 km/h ju okamžite potrestali
7. júla 2024 o 12:01 Čas čítania 0:36 Za vyhodenie odpadkov z auta ti hrozí pokuta. V niektorých krajinách môžeš zaplatiť až 100-tisíc eur Za vyhodenie odpadkov z auta ti hrozí pokuta. V niektorých krajinách môžeš zaplatiť až 100-tisíc eur
4. júla 2024 o 7:40 Čas čítania 0:42 Slováci si odmietajú poistiť vozidlá. Mal by zasiahnuť štát, vyzývajú kontrolóri, ktorí upozornili na deravý systém vymáhania Slováci si odmietajú poistiť vozidlá. Mal by zasiahnuť štát, vyzývajú kontrolóri, ktorí upozornili na deravý systém vymáhania
Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Google Mapy
Domov
Zdieľať
Diskusia