Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
1. septembra 2024 o 12:46
Čas čítania 0:52

Fico by vraj odstúpil z funkcie, keby štát dotoval jeho rodinu. Firma jeho syna pritom dostala takmer 10 000 eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Michal Šimečka chce podať vo veci na premiéra žalobu.

  • Premiér Robert Fico kritizoval Michala Šimečku za to, že jeho rodinní príslušníci dostávajú od štátu dotácie. Dodal, že on by v takomto prípade odstúpil z funkcie a Šimečku vyzval, aby tak spravil aj on, informujú tvnoviny.sk.
  • Poslankyňa KDH Martina Holečková zistila z verejne dostupných zdrojov, že štát poskytol pre Agentúru Smer s.r.o., ktorej konateľom je syn premiéra, takmer 9 500 eur na chránenú dielňu.
  • Poslankyňa sa premiéra pýta, či dodrží svoje slovo a z funkcie odstúpi.

Citát:„Ja by som za toto odstúpil z funkcie. Keby toto na mňa vytiahol politický oponent, odstúpim z funkcie,“ vyhlásil premiér Robert Fico na tlačovej konferencii z 23. augusta.

„Jediným konateľom je váš syn. Jediným spoločníkom je strana Smer, ktorej štatutárnym orgánom ste vy osobne – takže všetky tieto dotácie podľa vašej logiky skončili vo vašom vrecku,“ hovorí Martina Holečková vo videu.

„Nespochybňujem, že táto firma mala na dotáciu nárok – rovnako ako majú nárok ďalšie nadácie a občianske združenia. Vy ste len povedali, že ak sa čerpanie štátnych peňazí bude týkať vašich firiem, alebo firiem vašej rodiny, tak odstúpite,“ dodala Holečková.

14. septembra 2024 o 18:30 Čas čítania 2:02 FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 € FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 €

Širší kontext: Agentúra Smer s.r.o. má na starosti predvolebné kampane politickej strany Smer - SD, propagáciu či podujatia. Obchodná spoločnosť dostáva každý rok od prešovského úradu dotáciu. Michal Šimečka chce podať na premiéra žalobu.

Prečítaj si aj tieto články:

27. augusta 2024 o 15:23 Čas čítania 0:31 Vyhlásenie Pellegriniho a Fica: Podpíšu dokument o jednotnej zahraničnej politike, spor o post podpredsedu pokračuje Vyhlásenie Pellegriniho a Fica: Podpíšu dokument o jednotnej zahraničnej politike, spor o post podpredsedu pokračuje
21. augusta 2024 o 19:40 Čas čítania 0:44 Eduard Chmelár končí ako poradca predsedu vlády Roberta Fica. Z pozície ho odvolal premiér Eduard Chmelár končí ako poradca predsedu vlády Roberta Fica. Z pozície ho odvolal premiér
19. augusta 2024 o 6:34 Čas čítania 0:58 Šimečka reaguje na útoky a návrh na odvolanie z postu podpredsedu parlamentu: Avizuje ďalšie protesty aj právne kroky Šimečka reaguje na útoky a návrh na odvolanie z postu podpredsedu parlamentu: Avizuje ďalšie protesty aj právne kroky
Robert Fico.
Robert Fico. Zdroj: Facebook (Robert Fico)
Domov
Zdieľať
Diskusia