Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
2. augusta 2024 o 11:56
Čas čítania 0:32

Cena diaľničných známok sa pravdepodobne opäť zvýši. Štát navrhuje zmenu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Finálny verdikt vlády bude známy na jeseň tohto roka.

  • Minister dopravy Jozef Ráž zvažuje v rámci konsolidačných opatrení zvýšiť ceny diaľničných známok, informujú tvnoviny.sk.
  • Cena známok sa v roku 2023 zvýšila o 20 percent.
  • To, či vláda zvýši cenu, bude známe na jeseň tohto roka. 

Prečo je to dôležité: Zvýšenie cien diaľničných známok môže mať dopad na vodičov a prepravcov, ktorí využívajú diaľnice pravidelne. Zdražovanie môže spôsobiť to, že vodiči budú využívať cesty nižších tried a bezplatné úseky, čo tieto úseky zaťaží.

Citát: „Je pravdepodobné, že nejaké konsolidačné opatrenia sektoru dopravy budú nutné, teda je pravdepodobné, že k nejakému navýšeniu dôjde,“ vyhlásil minister dopravy Jozef Ráž.

Širší kontext: Vodiči za ročnú diaľničnú známku zaplatia 60 eur. Mesačná ich vyjde na 17 eur a desaťdňová na 12 eur. Štát od augusta spustil jednodňovú diaľničnú známku, ktorá stojí 5,40 eur. 

Prečítaj si aj tieto články:

2. augusta 2024 o 6:49 Čas čítania 0:46 Kľúčový úsek pod Strečnom čaká najbližšie dni niekoľko obmedzení. Počas víkendov bude cesta úplne uzavretá Kľúčový úsek pod Strečnom čaká najbližšie dni niekoľko obmedzení. Počas víkendov bude cesta úplne uzavretá
29. júla 2024 o 9:40 Čas čítania 0:42 Diaľničiari plánujú najbližšie mesiace rekonštruovať diaľnicu D1 smerom z Bratislavy. Vodiči by sa mali pripraviť na obmedzenia Diaľničiari plánujú najbližšie mesiace rekonštruovať diaľnicu D1 smerom z Bratislavy. Vodiči by sa mali pripraviť na obmedzenia
28. júla 2024 o 14:32 Čas čítania 0:39 O pár dní nastanú na slovenských diaľniciach veľké zmeny. Vodiči budú mať k dispozícii novú známku, ročná sa končí O pár dní nastanú na slovenských diaľniciach veľké zmeny. Vodiči budú mať k dispozícii novú známku, ročná sa končí
diaľničná známka
Zdroj: TASR/Štefan Puškáš
Domov
Zdieľať
Diskusia