Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
29. júla 2024 o 9:40
Čas čítania 0:42

Diaľničiari plánujú najbližšie mesiace rekonštruovať diaľnicu D1 smerom z Bratislavy. Vodiči by sa mali pripraviť na obmedzenia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) bude najbližšie mesiace rekonštruovať pravú časť pôvodnej vozovky diaľnice D1.

  • Počas prvého augustového víkendu prebehne zmena režimu dopravy v smere z Bratislavy.
  • Rovnako dôjde k uzatvoreniu úseku od Zlatých pieskov po Senec. Uzatvorenie prebehne v nedeľu 4. augusta nadránom a potrvá do popoludnia.
  • V najbližších mesiacoch bude hĺbkovo zrekonštruovaná pravá časť pôvodnej vozovky diaľnice D1.

Prečo je to dôležité: Informovanie vodičov o zmene režimu dopravy a uzatvorení úseku diaľnice im umožní plánovať svoje cesty vopred a využívať alternatívne trasy. 

Citát: „Kým počas posledného júlového víkendu sa práce sústredili na smer do Bratislavy, počas prvého augustového víkendu prebehne zmena režimu dopravy v smere z Bratislavy,“ avizovala NDS.

Širší kontext: Ako doplnila, dočasné obmedzenie fungovania križovatky Bernolákovo (Triblavina) zostáva nevyhnutné zachovať. Odbočenie z Bernolákova či Chorvátskeho Grobu na D1 smer Bratislava zostáva uzatvorené, keďže pripájací pruh z križovatky na D1 je využívaný ako zúžený pomalý pruh D1 do Bratislavy.


Rovnako podľa NDS nebude technicky možné od 4. augusta využívanie odbočenia v križovatke z Bratislavy na Bernolákovo či z Bernolákova na Žilinu a Nitru. Práve táto strana diaľnice sa totiž hĺbkovo rekonštruuje.

Prečítaj si aj tieto články:

28. júla 2024 o 14:32 Čas čítania 0:39 O pár dní nastanú na slovenských diaľniciach veľké zmeny. Vodiči budú mať k dispozícii novú známku, ročná sa končí O pár dní nastanú na slovenských diaľniciach veľké zmeny. Vodiči budú mať k dispozícii novú známku, ročná sa končí
25. júla 2024 o 14:20 Čas čítania 0:28 Mladík na golfe hazardoval so životom. Po Dunajskej Strede prefrčal rýchlosťou takmer 140 km/h Mladík na golfe hazardoval so životom. Po Dunajskej Strede prefrčal rýchlosťou takmer 140 km/h
25. júla 2024 o 11:53 Čas čítania 0:33 Od augusta definitívne rušia jednu z diaľničných známok. Nahradí ju alternatíva Od augusta definitívne rušia jednu z diaľničných známok. Nahradí ju alternatíva
diaľnica, Hybe, D1
Zdroj: www.ndsas.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia