Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
28. júla 2024 o 14:32
Čas čítania 0:39

O pár dní nastanú na slovenských diaľniciach veľké zmeny. Vodiči budú mať k dispozícii novú známku, ročná sa končí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zmeny nastanú v priebehu nadchádzajúceho týždňa.

  • Od budúceho štvrtka 1. augusta 2024 bude na Slovensku k dispozícii nová jednodňová diaľničná známka za 5,40 eura.
  • Súčasne sa ukončí predaj ročnej diaľničnej známky, ktorá bude nahradená 365-dňovou známkou.
  • Jednodňovú známku si budú môcť vodiči zakúpiť prostredníctvom oficiálneho portálu e-znamka.sk, cez aplikáciu alebo na 380 predajných miestach po celej krajine.

Prečo je to dôležité: Nová jednodňová diaľničná známka poskytuje flexibilnejšie možnosti pre motoristov, najmä pre zahraničných vodičov, ktorí Slovenskom len prechádzajú.

Citát: „Národná diaľničná spoločnosť oficiálne spustila predpredaj jednodňovej diaľničnej známky. Novú diaľničnú známku si motoristi môžu zakúpiť už dnes, no s platnosťou až od 1. augusta 2024. Súčasne štátni diaľničiari vypnú predaj ročnej známky 1. augusta 2024. Naďalej však ostávajú v platnosti 365-dňová, 30-dňová a 10-dňová diaľničná známka,“uvádza Národná diaľničná spoločnosť na svojom webe.

Širší kontext: Cena jednodňovej známky vychádza zo smernice Európskeho parlamentu a Rady EÚ. Predaj ročnej diaľničnej známky sa končí, ale zakúpené známky budú platné do 31. januára 2025.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež: 

27. júla 2024 o 10:44 Čas čítania 0:25 Dôležitý most budú rekonštruovať. Vodiči si musia dať pozor na obmedzenie na diaľnici R1 Dôležitý most budú rekonštruovať. Vodiči si musia dať pozor na obmedzenie na diaľnici R1
25. júla 2024 o 14:20 Čas čítania 0:28 Mladík na golfe hazardoval so životom. Po Dunajskej Strede prefrčal rýchlosťou takmer 140 km/h Mladík na golfe hazardoval so životom. Po Dunajskej Strede prefrčal rýchlosťou takmer 140 km/h
25. júla 2024 o 7:58 Čas čítania 0:23 Od 1. augusta výrazne zvýšia pokutu, ktorá sa môže týkať až 300-tisíc vodičov na Slovensku. Minimálna hranica je až trojnásobná Od 1. augusta výrazne zvýšia pokutu, ktorá sa môže týkať až 300-tisíc vodičov na Slovensku. Minimálna hranica je až trojnásobná
Domov
Zdieľať
Diskusia