Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
20. augusta 2024 o 8:30
Čas čítania 1:21

Trump zdieľal upravené snímky, ktoré naznačujú, že ho podporuje Taylor Swift. „Swifties for Trump“ si vygeneroval cez AI

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Podľa odborníka je snímka vygenerovaná umelou inteligenciou alebo upravená klasickým spôsobom.

  • Bývalý republikánsky prezident USA Donald Trump zverejnil na internete zmanipulované snímky speváčky Taylor Swift, údajne vyzývajúcej svojich fanúšikov, známych ako „swifties“, aby v novembrových voľbách dali svoj hlas Trumpovi.
  • Taylor Swift, ktorej vplyv na časť mladých amerických voličov je nepopierateľný, zatiaľ oficiálne nepodporila žiadneho kandidáta vo voľbách prezidenta USA vypísaných na 5. novembra.
  • V roku 2020 však podporila demokrata Joea Bidena a Trumpa obvinila, že „počas celého svojho mandátu rozdúchaval plamene bielej nadradenosti a rasizmu“.

Ako v pondelok uviedla agentúra Reuters, v príspevku na Trumpovej platforme Truth Social je Taylor Swift oblečená v kostýme strýka Sama, ako žiada svojich fanúšikov, aby hlasovali za Trumpa, ktorý na to reagoval statusom: „Prijímam!“


Hany Farid, odborník na digitálnu forenznú analýzu z Kalifornskej univerzity v Berkeley, uviedol, že snímka Taylor Swift je buď „vygenerovaná umelou inteligenciou alebo upravená klasickým spôsobom“.


Príspevok na Trumpovej sieti je doplnený fotografiami žien v tričkách so sloganom „Swifties for Trump“, z ktorých niektoré sú podľa Hanyho Farida typické pre obrázky vytvorené AI.
Taylor Swift a jej okolie na tieto statusy bezprostredne nereagovali.


Republikáni aj demokrati sa snažili využiť obrovskú popularitu umelkyne, no ona sa doteraz vyhýbala tomu, aby sa postavila na niektorú zo strán. Svoj vplyv na fanúšikov však preukázala už vlani v septembri zverejnením správy na Instagrame, v ktorej vyzvala svojich sledovateľov, aby sa zaregistrovali do volebných zoznamov na platforme Vote.org.


Organizácia spravujúca tento web v daný deň zaznamenala viac ako 35 000 nových registrácií, čo bolo o 23 percent viac v porovnaní s rovnakým dňom v predchádzajúcom roku.


Taylor Swift, ktorá pochádza z vidieckeho štátu Tennessee, začala kariéru v country hudbe, ktorú v USA milujú najmä konzervatívci. Zdráhala sa zdieľať svoje politické názory až do roku 2018, keď oznámila, že v strednodobých voľbách v Tennessee podporí dvoch kandidátov Demokratickej strany.


Odvtedy tiež verejne obhajuje právo na potrat a práva LGBT+ ľudí, čo sú témy demokratickej kandidátky Kamaly Harrisovej.

Prečítaj si aj tieto články:

19. augusta 2024 o 10:05 Čas čítania 0:35 Na polícii vypovedal kamarát muža, ktorý plánoval útok na koncerte Taylor Swift. Podozrivý zisťoval, kde môže kúpiť rozbušku Na polícii vypovedal kamarát muža, ktorý plánoval útok na koncerte Taylor Swift. Podozrivý zisťoval, kde môže kúpiť rozbušku
15. augusta 2024 o 11:11 Čas čítania 0:46 Swifties majú zákaz zhromažďovať sa pred štadiónom. Po teroristickej hrozbe sa na koncertoch Taylor Swift zavedú prísne opatrenia Swifties majú zákaz zhromažďovať sa pred štadiónom. Po teroristickej hrozbe sa na koncertoch Taylor Swift zavedú prísne opatrenia
13. augusta 2024 o 9:30 Čas čítania 5:37 Melania Trump: Striktne popiera plastiky aj botox. S Trumpom sa zoznámila na večierku, na ktorom mal iné rande Melania Trump: Striktne popiera plastiky aj botox. S Trumpom sa zoznámila na večierku, na ktorom mal iné rande
NRA, Trump
Zdroj: Twitter/New York Post
Domov
Zdieľať
Diskusia