Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
27. augusta 2024 o 12:40
Čas čítania 0:44

Pandemická komisia schválila štatúty pracovných skupín k dokumentom WHO

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pandemická komisia schválila štatúty pracovných skupín k dokumentom WHO.

  • Pandemická komisia vlády SR schválila štatúty odborných pracovných skupín, ktoré boli zriadené k schvaľovaným dokumentom z dielne Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO).
  • Obe expertné skupiny vychádzajú z už existujúceho štatútu pandemickej komisie a boli rozšírené o členov z radov zdravotníckych odborníkov a odbornej verejnosti.
  • Jedna pracovná skupina bude posudzovať návrhy Pandemickej dohody, ktorej prijatie je plánované na Svetovom zdravotníckom zhromaždení v máji 2025, v prípade že sa štátom nepodarí dosiahnuť konsenzus v skoršom termíne.
  • Druhá pracovná skupina k IHR bude posudzovať znenie revidovaných článkov, ktoré boli prijaté 1. júna.

Citáty:„Cieľom ministerstva zdravotníctva je dospieť k jednotnému postoju, ktorý bude v maximálnej možnej miere chrániť záujmy Slovenskej republiky a jej občanov,“ ozrejmil rezort.


Širší kontext: Slovenská republika sa na júnovom stretnutí členských krajín WHO v Ženeve verbálne disasociovala, teda dištancovala, od balíka revidovaných článkov Medzinárodných zdravotných predpisov. Postoj SR kritizovali viaceré zdravotnícke a pacientske organizácie aj opozícia.

10. septembra 2024 o 18:20 Čas čítania 2:34 Radikalizovali aj vraha zo Zámockej, v USA zadržali lídrov Terrorgram Collective Radikalizovali aj vraha zo Zámockej, v USA zadržali lídrov Terrorgram Collective

Splnomocnenec vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 Peter Kotlár krok odôvodnil tým, že nové predpisy uprednostňujú záujmy farmaceutického priemyslu. Namietal aj neprimerané zásahy do ľudských práv a základných slobôd či do zvrchovanosti suverénnych členských štátov.

kotlár
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia