Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
28. augusta 2024 o 14:18
Čas čítania 0:51

Policajti môžu dostať vysoký stabilizačný príspevok. Štát im chce prispieť aj na bývanie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Štát sľubuje aj vysoký náborový príspevok.

  • Príslušníci bezpečnostných zložiek by mohli dostávať jednorazový dočasný stabilizačný príspevok a tiež dočasný náborový príspevok. Dostávať by mohli vyššie príspevky na bývanie či osobné príplatky.
  • Príspevky by sa mohli zaviesť aj pre ozbrojených príslušníkov finančnej správy, návrh preto ráta aj s novelizáciou zákona o finančnej správe.
  • Možnosť priznania príspevku na bývanie vo vyššej sume má byť stabilizačným nástrojom, a to najmä v regiónoch s vysokými nákladmi na bývanie.

Prečo je to dôležité: Stabilizačné a motivačné nástroje majú prispieť k zvráteniu nepriaznivej personálnej situácie v týchto zložkách. Návrh má priniesť zlepšenie podmienok odmeňovania, ako aj udržateľnosť príslušníkov.


Širší kontext: Jednorazový dočasný stabilizačný príspevok vo výške 5000 eur by mohol dostávať policajt, ktorého služobný pomer by trval do 30. júna 2025 aspoň 20 rokov. Policajt by bol následne povinný tri roky zotrvať v služobnom pomere.

Dočasný náborový príspevok vo výške 5 000 eur by mohol dostať policajt a ozbrojený príslušník finančnej správy v príprave, ktorého by prijali od 1. októbra 2024 do 31. decembra 2025.


Príspevok na bývanie by sa mohol zvýšiť v priemere o 200 eur. Tento príspevok by mal závisieť výlučne od miesta výkonu štátnej služby. U ozbrojených príslušníkov finančnej správy nárok na príspevok na bývanie doteraz absentoval. Dostať by mohli príspevok do výšky 700 eur mesačne.

Prečítaj si aj tieto články: 

27. augusta 2024 o 10:57 Čas čítania 0:44 Matúš Šutaj Eštok si platil reklamu na dezinformačných kanáloch Telegramu. Inzeroval aj na účte Ľuboša Blahu a Smeru-SD Matúš Šutaj Eštok si platil reklamu na dezinformačných kanáloch Telegramu. Inzeroval aj na účte Ľuboša Blahu a Smeru-SD
9. augusta 2024 o 7:17 Čas čítania 0:50 NAKA na konci augusta zanikne. Šutaj Eštok ozrejmil, aké útvary nahradia elitnú políciu NAKA na konci augusta zanikne. Šutaj Eštok ozrejmil, aké útvary nahradia elitnú políciu
6. augusta 2024 o 9:30 Čas čítania 4:50 Dedinský futbal na východe ovládol Šutaj Eštok. Dav vtipkoval o streľbe, chválil jedlo zadarmo a ministrovi tlieskal (Reportáž) Dedinský futbal na východe ovládol Šutaj Eštok. Dav vtipkoval o streľbe, chválil jedlo zadarmo a ministrovi tlieskal (Reportáž)



Domov
Zdieľať
Diskusia