Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
27. augusta 2024 o 10:57
Čas čítania 0:44

Matúš Šutaj Eštok si platil reklamu na dezinformačných kanáloch Telegramu. Inzeroval aj na účte Ľuboša Blahu a Smeru-SD

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Minister vnútra svoj kanál propagoval na prokremeľských kanáloch vedome.

  • Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok si zaplatil reklamu na svoj telegramový účet na dezinformačných kanáloch, informuje denník SME.
  • Reklama sa objavila na kanáli Ľuboša Blahu, Mimi Šrámovej či v Hlavných správach a Hlavnom denníku a aj na oficiálnom Telegrame strany Smer-SD.
  • Nie je jasné, koľko kampaň na Telegrame stála. Strana Hlas-SD na otázky denníka nereagovala.

Prečo je to dôležité: Tým, že minister platí reklamu na dezinformačných kanáloch, nepriamo podporuje šírenie falošných informácií. Ďalším problémom je, že proruské kanály často fungujú ako nástroje zahraničného vplyvu, ktoré sa snažia destabilizovať iné krajiny. 

Citát: „Pokiaľ iní politici majú záujem inzerovať na mojom kanáli, je to dôkazom toho, že môj telegram je úspešný,“ reagoval Ľuboš Blaha. 

Širší kontext: Inzerent si sám zvolí, na ktorých kanáloch chce svoj účet propagovať. Minister vnútra si preto musel vedome vybrať aj dezinformačné a prokremeľské kanály. Telegramové účty majú za reklamu 50 % z reklamy. Šutaj Eštok ich tak finančne podporil. Rovnako podporil aj stranu Smer-SD a Ľuboša Blahu.

Matúš Šutaj Eštok na svojom Telegrame preklápa obsah z ostatných sociálnych sietí. Aktuálne má na kanáli viac ako 10-tisíc fanúšikov. 

Prečítaj si aj tieto články: 

26. augusta 2024 o 15:53 Čas čítania 0:46 Vláda na oslavy SNP zaplatila plieskačovi bičov takmer 9-tisíc. V minulosti mu už štát vyplatil 144 330 eur Vláda na oslavy SNP zaplatila plieskačovi bičov takmer 9-tisíc. V minulosti mu už štát vyplatil 144 330 eur
23. augusta 2024 o 14:29 Čas čítania 0:46 Pellegrini sa po mesiaci ukázal: Vo videu skritizoval opozičné protesty a zastal sa Martiny Šimkovičovej Pellegrini sa po mesiaci ukázal: Vo videu skritizoval opozičné protesty a zastal sa Martiny Šimkovičovej
24. augusta 2024 o 10:36 Čas čítania 0:41 SNS chce slovenskú vlajku na každú štátnu budovu. Dankovi prekážajú LGBTI+ symboly SNS chce slovenskú vlajku na každú štátnu budovu. Dankovi prekážajú LGBTI+ symboly
eštok
Zdroj: Telegram/Matúš Šutaj Eštok, TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia