Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
13. septembra 2024 o 10:00
Čas čítania 0:42

GALÉRIA: KĽDR prvýkrát zverejnila fotky zariadení na výrobu materiálu do jadrových zbraní

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Kim zdôraznil potrebu ďalšieho zvyšovania počtu centrifúg s cieľom exponenciálne zvýšiť počet jadrových zbraní na sebaobranu.

Severná Kórea v piatok po prvýkrát zverejnila zábery svojho zariadenia na obohacovanie uránu, na ktorých je vidieť, ako si ho vodca krajiny Kim Čong-un prezerá.

Severokórejský líder vyzval na výstavbu ďalších centrifúg, ktoré posilnia jadrový arzenál krajiny.

KLDR
Zdroj: TASR/AP


Krajina, ktorá uskutočnila svoj prvý jadrový test v roku 2006 a na ktorú sa vzťahujú sankcie OSN za zakázané zbrojné programy, nikdy nezverejnila podrobnosti o svojom zariadení na obohacovanie uránu, ktorý je potrebný na výrobu jadrových hlavíc.


Kim si prezrel Ústav jadrových zbraní a základňu na výrobu jadrových materiálov na výrobu zbraní, informovala Kórejská ústredná tlačová agentúra bez uvedenia miesta zariadenia alebo dátumu návštevy.


Kim zdôraznil potrebu ďalšieho zvyšovania počtu centrifúg s cieľom exponenciálne zvýšiť počet jadrových zbraní na sebaobranu, informovali štátne médiá, ktoré tiež zverejnili zábery Kima, ako kontroluje rady centrifúg.

KLDR
Zdroj: TASR/AP


Severná Kórea má zakázané jadrové zbrojné programy na základe sankcií OSN, ale krajina tieto obmedzenia dlhodobo nedodržiava, čiastočne aj vďaka podpore svojich spojencov Ruska a Číny.


Mnohí analytici sú presvedčení, že Pchjongjang delia od získania jadrových rakiet dlhého doletu, ktoré dokážu zasiahnuť pevninskú časť USA, len posledné technologické bariéry.

KLDR
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia