Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
8. októbra 2024 o 15:40
Čas čítania 0:36

Podvodníci sa opäť vydávajú za policajtov. V telefonátoch žiadajú od ľudí citlivé údaje, polícia zverejnila odporúčania

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia odporúča podvodné telefonáty ihneď zrušiť.

  • Polícia Slovenskej republiky upozorňuje na telefonáty, kde podvodníci zneužívajú meno polície a vydávajú sa za príslušníkov Policajného zboru.
  • Podvodníci pri telefonátoch falšujú čísla, ktoré sa pri volaniach zobrazujú, aby zamaskovali skutočné číslo, ktoré volá. V niektorých prípadoch sa môže stať, že zneužijú reálne čísla občanov.

Citát:„Zavolá vám neznáme číslo, po prijatí hovoru sa vám prihovorí automat v angličtine. Volajúci sa predstaví ako príslušník PZ, ktorý vám oznámi, že vaše doklady alebo údaje boli zneužité v rámci podvodu. Následne vás naliehavo žiada o citlivé údaje, inak vám o prípade nepovie viac,“ opisuje polícia taktiku podvodníkov.

Širší kontext: Polícia odporúča takéto telefonáty ihneď zrušiť. Dôležité je neposkytovať podvodníkom akékoľvek citlivé údaje, v opačnom prípade hrozí ich zneužitie. V prípade poskytnutia takýchto informácií treba kontaktovať linku 158 alebo ísť na políciu. Pokiaľ sa k podvodníkom dostanú aj platobné údaje, tak treba urýchlene kontaktovať banku.

Prečítaj si aj tieto články:

8. októbra 2024 o 9:58 Čas čítania 0:14 21-ročný mladík na BMW šoféroval po Bratislave rýchlosťou 101 km/h. Polícia ho potrestala na mieste 21-ročný mladík na BMW šoféroval po Bratislave rýchlosťou 101 km/h. Polícia ho potrestala na mieste
7. októbra 2024 o 10:44 Čas čítania 0:28 VIDEO: Dramatická naháňačka v Bratislave ako z GTA: Vodič v protismere utekal polícii, padli aj výstrely VIDEO: Dramatická naháňačka v Bratislave ako z GTA: Vodič v protismere utekal polícii, padli aj výstrely
4. októbra 2024 o 13:20 Čas čítania 0:11 Policajti v Bratislave zrazili na priechode chodkyňu. Zranenú ženu previezli do nemocnice Policajti v Bratislave zrazili na priechode chodkyňu. Zranenú ženu previezli do nemocnice

Domov
Zdieľať
Diskusia