Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
15. októbra 2024 o 16:40
Čas čítania 0:28

V Európe sa šíri vtáčia chrípka. Francúzsko sprísňuje bezpečnostné opatrenia

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Francúzsko zvyšuje stupeň rizika pre vtáčiu chrípku a sprísňuje opatrenia.

  • Francúzsko v utorok zvýšilo stupeň ohrozenia v prípade vtáčej chrípky zo zanedbateľného na stredný.
  • V dôsledku toho úrady sprísnia bezpečnostné opatrenia v okolí hydinárskych fariem, uviedla vyhláška zverejnená v úradnom vestníku.

Prečo je to dôležité: Francúzske úrady uviedli, že zmena stupňa súvisí s nárastom počtu prípadov vysokopatogénnej vtáčej chrípky vo viacerých susedných krajinách. Tým sa zároveň zvyšuje riziko prenosu vírusu migrujúcimi vtákmi pri prelete cez Francúzsko.

Širší kontext: Čoraz viac európskych krajín vrátane Nemecka hlási prípady výskytu vírusu, ktorý ohrozuje milióny kusov hydiny.


Francúzsko od leta zaznamenalo štyri miesta výskytu vtáčej chrípky na farmách. Po úspešnej minuloročnej očkovacej kampani sa preto krajina rozhodla začiatkom októbra spustiť druhú kampaň vakcinácie kačíc na farmách, kde sa nachádza viac ako 250 vtákov.

Ilustračný obrázok.
Ilustračný obrázok. Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Domov
Zdieľať
Diskusia