Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
27. februára 2023, 20:45
Čas čítania 1:03

Firma sa stala hitom internetu, lebo zamestnancov na konci dňa vtipne vyháňa domov. Mám na to výborný dôvod, tvrdí šéfka

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Mnohí zamestnanci firmy boli spočiatku zmätení.

Zamestnancom indickej softvérovej firmy SoftGrid Computers vyskočí pred koncom pracovného času na obrazovke správa, aby odišli z práce včas. Upozornenie cez celý monitor sa začína výhražným červeným nápisom „Pozor!!!“ a pokračuje: „Vaša zmena sa skončila. Kancelársky systém sa vypne o 10 minút. CHOĎTE, PROSÍM, DOMOV!!”

Opatrenie, ktoré má podľa NBC News zabezpečiť, aby sa zamestnanci neprepracovali, sa stalo virálnym po tom, ako ho na sociálnych sieťach zdieľala špecialistka na ľudské zdroje Tanvi Khandelwalová.

„Aj keď som bola prekvapená, keď som na svojom počítačovom systéme videla takúto správu, som presvedčená, že zdravá rovnováha medzi pracovným a súkromným životom je veľmi dôležitá,“ povedala 21-ročná Khandelwalová, ktorá oceňuje, že takto nastavená pracovná kultúra jej umožňuje zapájať sa do sociálnej práce.

Iní zamestnanci firmy, ktorí neboli o kroku vedenia dopredu upovedomení, však boli z hlásenia spočiatku zmätení. Niektorí si mysleli, že ide o žart alebo dokonca že ich počítače napadli vírusy.

Anketa:
Uvítal by si v práci takýto „zlepšovák“?
Áno.
Nie.
Áno.
85 %
Nie.
15 %

Spoluzakladateľka a výkonná riaditeľka spoločnosti SoftGrid Shweta Shuklaová tvrdí, že po pracovnom čase v kancelárii pravidelne zostávalo veľké množstvo zo 40 zamestnancov. Metódu výrazného vyskakovacieho okna vo firme zvolili, keďže sa im videla zábavnejšia ako e-mail alebo správa vo firemnom chate.

Výkonná riaditeľka zároveň ubezpečuje, že správa objavujúca sa na obrazovke nie je rozkazom a zamestnanci, ktorí musia dokončiť svoju prácu, sa k nej v prípade potreby môžu vrátiť po jednoduchom reštarte počítača.

Domov
Zdieľať
Diskusia