Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
12. apríla 2023, 15:25
Čas čítania 0:36

V prípade kauzy Rudolfa Kusého pokračuje vyšetrovanie. Obhajoba plánuje posúdiť obvinenie podľa paragrafu 363

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Bývalý starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý je obvinený z prijímania úplatkov.

V prípade bývalého starostu bratislavského Nového Mesta Rudolfa Kusého naďalej pokračuje vyšetrovanie. Čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku. 

„Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry v uvedenej trestnej veci vykonáva vyšetrovanie. V predmetnej veci naďalej vykonávame procesné úkony,“ uviedla hovorkyňa. Aby nedošlo k zmareniu alebo sťaženiu objasnenia a vyšetrenia veci, bližšie informácie nie je podľa nej možné poskytovať.

Obhajkyňa obvineného Eva Mišíková uviedla, že v zákonnej lehote podajú na Generálnu prokuratúru SR návrh na posúdenie vzneseného obvinenia postupom podľa paragrafu 363 Trestného poriadku.

Akcia Development

Rudolfa Kusého obvinili vlani v novembri v rámci akcie Development. Čelí podozreniam, že si v septembri 2022 cez sprostredkovateľov vyžiadal úplatok vo výške 150 000 eur od developera za vydanie územného rozhodnutia na výstavbu dvoch bytových domov v lokalite Vlárska na bratislavských Kramároch. Opakovane tvrdil, že sa cíti nevinný a o žiadny úplatok nežiadal. Po vznesení obvinenia sa vzdal funkcie starostu bratislavského Nového Mesta. Urobil tak krátko pred koncom funkčného obdobia.

Domov
Zdieľať
Diskusia