Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
15. mája 2023, 20:24
Čas čítania 0:37

Seniorka z Bratislavy sa zamilovala do online podvodníka, naposielala mu až 7 000 €. Šikovne ju nahovoril, aby mu požičala peniaze

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia upozorňuje, že najčastejšími klamstvami podvodných profilov sú používanie prehnane odborných slov pri opise svojej činnosti a získavanie dôvery pomocou vyznávania lásky.

Dôchodkyňa menom Ružena sa stala obeťou finačného podvodu, na ktorý naletela prostredníctvom sociálnej siete. Seniorka vo veku 71 rokov prišla podvod nahlásiť na bratislavskú policajnú stanicu.

Podľa polície sa Ružena zoznámila so stavebným inžinierom Edwardom, ktorý vraj pracoval v spoločnosti zaoberajúcej sa rafináciou ropy. Vzťah tejto dvojice sa postupne prehlboval až do bodu, keď podvodník dôchodkyňu požiadal o finančnú pomoc.

Sľuboval, že ju príde navštíviť

„Taktiež jej sľuboval, že keď sa mu skončí trojmesačný projekt v Taliansku, príde za ňou do Bratislavy. Edward si lichôtkami postupne získal jej dôveru natoľko, že keď ju požiadal o požičanie peňazí, ochotne mu pomohla,“ píše polícia.

Poškodená Ružena sa mu rozhodla pomôcť a v rozmedzí niekoľkých týždňov podvodníkovi zaslala najskôr 900 eur, následne 2 100 eur a nakoniec až 4 000 eur. Ruženu stála táto internetová láska dokopy až 7 000 eur.

Polícia upozorňuje na podvodné profily neznámych osôb, ktoré najčastejšie vystupujú pod identitou lekárov, bankárov, vojakov a žiadajú o finančnú pomoc. 

Domov
Zdieľať
Diskusia