Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
18. mája 2023 o 9:01
Čas čítania 0:29

V slovenskom reťazci sa objavila ďalšia toxická potravina. Výrobok z rýb okamžite vyhoď z mrazničky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

O nebezpečnom produkte informovala Štátna veterinárna a potravinová správa Slovenskej republiky.

V slovenských regáloch sa objavila ďalšia nebezpečná potravina. Štátna veterinárna a potravinová správa Slovenskej republiky na svojej webovej stránke informovala o tom, že ide o steak z mrazeného tuniaka. Kontrolu potravín vykonali na základe podnetu spotrebiteľa v obchodnom reťazci Kaufland v Rožnňave. „Dodaná vzorka vo vyšetrovanom ukazovateli nie je v súlade s požiadavkami Nariadenia Komisie,“ uviedla ŠVPS na webovej stránke.

„V analyzovanej vzorke bol zistený prekročený obsah histamínu (...) Dodaná vzorka vo vyšetrovanom ukazovateli nie je v súlade s požiadavkami Nariadenia Komisie (EC) č. 2073/2005 o mikrobiologických kritériách pre potraviny,“ potvrdila ŠVPS.

ŠVPS  upozorňuje, že aj napriek tomu, že bola kontrola vykonaná v jednej konkrétnej predajni, výrobok sa môže nachádzať aj v iných, preto je potrebné skontrolovať, či sa nebezpečný produkt nenachádza aj v tvojej domácnosti.

toxické ryba
Zdroj: Štátna veterinárná a potravinová správa Slovenskej republiky
ryba
Zdroj: Štátna veterinárná a potravinová správa Slovenskej republiky
Domov
Zdieľať
Diskusia