Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
23. mája 2023, 16:47
Čas čítania 0:28

AKTUÁLNE: V Bratislave hrozia silné povodne, meteorológovia upozorňujú na nebezpečenstvá 2. stupňa

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

SHMÚ vydal v hlavnom meste výstrahy 2. stupňa.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred prívalovými povodňami aj v Bratislave. O výstrahách druhého stupňa informuje na svojom webe.

„Vzhľadom na očakávané prívalové zrážky pri búrkach je predpoklad výskytu sprievodných povodňových javov aj mimo tokov,“ upozornili meteorológovia. Poukázali, že môže dôjsť k stekaniu vody zo svahov, zosuvu svahov, bahnotoku s kamením, zatopeniu pivníc, suterénov, podchodov a podjazdov a podmytiu cestnej komunikácie.

Výstrahy druhého stupňa platia aj v okresoch Trnava, Senica, Myjava, Piešťany, Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Čadca, Kysucké Nové Mesto a Brezno.

Prvostupňové výstrahy pred prívalovou povodňou platia pre okresy Košice-okolie – Bodva, Gelnica, Ilava, Púchov Považská Bystrica, Bytča, Žilina – Rajčanka, Žilina – sever, Martin, Turčianske Teplice, Ružomberok, Dolný Kubín, Námestovo, Tvrdošín a Liptovský Mikuláš. Vývoj hydrologickej situácie budú meteorológovia priebežne aktualizovať.

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia